Haulerwijk

Middelbare school in Kenia geopend

Middelbare school in Kenia geopend

Een flinke delegatie uit Haulerwijk was op woensdag 8 februari in het snikhete Siaya (Kenia) getuige van de opening van een middelbare school die met geld uit Nederland is gebouwd.

Vier jaar geleden was het inlandse schoolhoofd Meester George ondermeer in Haulerwijk om te vertellen over de vele projecten die door voormalig huisarts Pieter de Nes op gang zijn gebracht. Na het grote succes rond de uitbouw van de lagere school (nu met bijna 2000 leerlingen in de top-20 van Kenia) was het stichten van een middelbare school een wens die men nauwelijks durfde te uiten. Ruim een jaar geleden meldde zich een anonieme sponsor die daarvoor een miljoen euro op tafel legde.

Het was de Nederlandse ambassadeur in Kenia, drs. Frans Makken, die woensdag de officiële opening verrichtte. Op de foto staat hij links, met naar rechts Pieter de Nes, de gouverneur van het district Siaya, en meester George.

De bezoekers uit Nederland die de feestelijkheden bijwoonden, doen woensdag 29 maart in Haulerwijk in zowel woord, beeld als geluid uitgebreid verslag doen van deze grote dag, maar ook van alles wat sinds 2004 met hulp uit onze omgeving in Siaya tot stand is gekomen. De avondbijeenkomst begint om 20.00 uur in verenigingsgebouw De Bining en zal voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Foto: Iwan van Nieuwenhoven

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.