Haulerwijk

Phoneo-groep naar Roemenië

In Haulerwijk en omstreken reden alleen maar schone auto’s want het was een drukte van belang bij de carwash van de Phoneo-groep.

Vanaf kwart over negen tot na drie&ën hebben de Phoneo's, onder een aangenaam lentezonnetje, non-stop auto's voorgespoeld, afgesopt en nagespoeld. Ook bij de spelletjes en de catering hadden ze niet te klagen over belangstelling.

Veel mensen waagden een gokje bij het stokkenvangspel en de caviarace. Hiermee waren heel veel leuke prijzen te winnen, die beschikbaar waren gesteld door een groot aantal sponsoren.

Een groep van 25 jongeren en volwassenen, vanuit onder meer de PKN-kerk uit het dorp, vertrekt eind april naar Roemenië. Ze gaan daar onder vlag van stichting Phoneo onder andere helpen met het bouwen van een huis voor arme zigeunerkinderen. Stichting Phoneo is een Nederlandse christelijke organisatie die zich voornamelijk richt op de arme zigeunerbevolking in de provincie Mures, in het hart van Roemenië. Sinds september vorig jaar heeft de groep al menig actie gehouden om het benodigde geld (17.000 euro) in te zamelen voor hun zendingsreis naar het voormalige Oostblokland.

Zo zijn er auto's gewassen, is er strooizout verkocht, werd er een stamppotbuffet georganiseerd, hebben de deelnemers in dozen op het kerkplein geslapen en zijn er op zelfgemaakte spulletjes verkocht op markten. Al met al was de laatste actiedag een groot succes, waarbij dusdanig veel geld is opgehaald dat het streefbedrag met maar liefst meer dan 1.000 euro is overschreden.

Iets waar de groep erg blij mee is, want nu kunnen ze ook nog wat broodnodige schoolmaterialen, waaronder telramen, meenemen naar Roemenië. De groep vertrekt op 22 april a.s. en komt op 29 april weer terug.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.