Haulerwijk

Ontspannen sfeer bij tandartspraktijk

Ontspannen sfeer bij tandartspraktijk

Saskia Dijkstra is initiatiefneemster van bedrijfsverzamelgebouw De Nije Rank in Haulerwijk. In april vorig jaar vestigde zij zich met haar tandartsenpraktijk in het oude schoolgebouw van de voormalige gereformeerde basisschool De Rank. Daarnaast zijn er nog vijf andere bedrijfjes gehuisvest.

Saskia is geen onbekende in Haulerwijk, ze groeide hier op en woont inmiddels ook al weer een aantal jaren in het dorp. Ze is ook een poosje weg geweest, onder meer voor haar studie en ze had een eigen praktijk in Surhuisterveen. Deze is echter een aantal jaren geleden door brand verwoest, juist op het moment dat de hoogzwangere Saskia op het punt stond om met verlof te gaan. Ze heeft toen besloten de praktijk niet opnieuw op te bouwen, maar om wat anders te gaan doen. Zo werkte ze een poosje in het UMCG op Bijzondere tandheelkunde als angsttandarts. Maar omdat ze het werken in een gewone praktijk heel erg miste, klopte ze bij tandarts Chris Folkersma aan. Omdat Folkersma het wel wat rustiger aan wilde doen, kon ze daar eerst voor een dag per week komen werken. Maar al snel werden dit twee dagen per week en de samenwerking beviel zo goed dat Saskia in 2016 zelfs de praktijk heeft overgenomen. Hij is nu nog voor twee en halve dag per week aan de praktijk verbonden. De nieuwe, lichte en moderne praktijk is alweer een jaar geopend en de praktijk loopt goed. Inmiddels is een derde tandarts in de persoon van Jitske Hoekstra aangenomen. Zij is op 1 februari begonnen. Jitske is onlangs afgestudeerd en de samenwerking verloopt erg prettig.

Tandartspraktijk Haulerwijk heeft op dit moment drie behandelkamers. Naast de drie tandartsen en vijf assistentes, zijn verder mondhygiëniste Evelien Mandemaker en het tandtechnisch laboratorium van Yvonne Lezwijn aan de praktijk verbonden. Dijkstra zelf heeft ook nog orthodontie in haar pakket zitten. Dit maakt de praktijk tot een veelzijdig adres met diverse disciplines onder een dak. Er is nog ruimte voor nieuwe inschrijvingen.

Meer informatie: www.tandartspraktijkhaulerwijk.nl

Op de foto de tandartsen Jitske Hoekstra (l) en Saskia Dijkstra.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.