Haulerwijk

Concours Hippique doneert aan Plaatselijk Belang

Concours Hippique doneert aan Plaatselijk Belang

Na 37 jaar heeft het bestuur van de Stichting Concours Hippique (CH) besloten te stoppen met het organiseren van het jaarlijkse concours. Belangrijkste reden is dat het steeds moeilijker is mensen bereid te vinden om het concours mede te organiseren.

De oprichting van CH Haulerwijk vindt plaats in 1979. Dan hebben de bestuursleden van de Blauwe Bosruiters al een enkele streekwedstrijd georganiseerd. De eerste wedstrijd werd verreden waar nu de volkstuinen in Haulerwijk zijn. Vanaf 1982 wordt het CH verplaatst naar Een-West op het land van Corrie Hut en vervolgens verhuist het evenement naar de landerijen van de familie Uneken. Hier werd het concours tot 2014 georganiseerd. De laatste twee jaar werd gereden op de terreinen van de HJC manege in Tolbert.

Het geld dat in de kas over is, heeft het bestuur aan Plaatselijk Belang Haulerwijk geschonken om er een goede bestemming ten dienste van de inwoners van Haulerwijk voor te vinden. Dit omdat de bedrijven in en rond Haulerwijk het concours altijd hebben ondersteund. Het bestuur is deze sponsoren en de vele vrijwilligers veel dank verschuldigd voor hun bijdrage en inzet!

Plaatselijk Belang vindt het jammer dat het CH Haulerwijk stopt, maar heeft begrip voor het besluit van het bestuur. Het bestuur van Plaatselijk Belang was zeer verrast door deze gift en heeft toegezegd het geld zo goed mogelijk te besteden aan activiteiten voor de bevolking in Haulerwijk.

Op de foto: Het bestuur van de Stichting Concours Hippique heeft besloten te stoppen en doneert het overgebleven geld aan Plaatselijk Belang. Op de foto staan (van links naar rechts) Gert Vos, Ben de Vries en Henk Willems en de voorzitter van Plaatselijk Belang Haulerwijk Anne Hof. Op de foto ontbreekt bestuurslid van CH Haulerwijk Harry de Vries. (Foto: Jan Bies)

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.