Haulerwijk

Koningspelen op De Samensprong

Vrijdag 21 april stonden de Koningsspelen weer op het programma. De kinderen kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Voor de groepen 1 en 2 waren er vier activiteiten op school. Groep 3 en 4 werkten hun programma af in de sporthal en in De Enter. De groepen 5 t/m 8 hadden 4 activiteiten verdeeld over het Blauwe Bos en de voetbalvelden.

Op school stond voor de kinderen allereerst het koningsontbijt klaar. In elke klas zaten de kinderen te genieten van een heerlijk gezond broodje met beleg. Een goede start van de dag. Om 9 uur klonk het startschot voor de Koningsspelen. In alle klassen werd er gedanst op het nummer ‘Okido’ van Kinderen voor Kinderen. Hierna koos een ieder zijn weg naar de eerst volgende sportactiviteit.

Voor groep 1 en 2 vonden deze activiteiten plaats in en rondom De Samensprong. Vier activiteiten van een half uur met tussendoor een kleine pauze. In het speellokaal was er een dansles van Dansschool Clarette en Leon. In een van de lokalen konden de kinderen allerlei mik-spelletjes doen. Het speellokaal was veranderd in een waar klimparadijs en buiten stond een prachtig springkussen op de kinderen te wachten.

De groepen 3 en 4 moesten voor deze activiteiten naar de sporthal en de Enter. In de Enter werd ook een dansles verzorgd door dansschool Clarette en Leon. In de sporthal De Bongerd waren nog drie activiteiten. Volleybalverening Haulerwijk verzorgde een prachtige training. In het midden van de zaal was er ruimte voor ‘knotshockey, een tennis-variant en touwtrekken. De vierde activiteit betrof het welbekende tikspel 'Apenkooi'. Net als bij de groepen 1 en 2 trof men in de sporthal een aanblik van fanatieke kinderen met rode wangen en een bezweet voorhoofd.

De bovenbouw moest op de fiets stappen op weg naar het Blauwe bos of de sportvelden. In het Blauwe bos stonden twee clinics te wachten. Een fanatieke bootcamp (door Train Personal) waarbij de leerlingen gebruik moesten maken van hun spierballen, uithoudingsvermogen en teamwork. Hun uithoudingsvermogen werd nogmaals getest. Hardloop Vereniging Invictus verzorgde een goed lopende training waarbij vele zweet druppels zijn gevloeid. Op de sportvelden moesten de leerlingen in teamverband aan de slag. Hun vang en slagtechniek werd getest bij het onderdeel softbal. Het vierde onderdeel was voetbal. Hier werd in korte wedstrijden een 4 tegen 4 toernooi afgewerkt.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde Koningsspelen. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en andere betrokkenen die deze editie van de Koningsspelen tot een groot succes hebben gemaakt. (Foto's: Jan Bies)

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.