Haulerwijk

Doe mee met Oud Haulerwijkfeest

Dit jaar bestaat gemeente Ooststellingwerf 500 jaar. Omdat de gemeente dit niet zomaar voorbij wil laten gaan, vieren we extra feest. De dorpen hebben de mogelijkheid gekregen om een activiteit te organiseren dit jaar met een subsidie van de gemeente. Het hoofdfeest ‘de Stellingenfestival’ zal plaatsvinden op zaterdag 16 september in Appelscha.

Ook wij van Plaatselijk belang Haulerwijk in combinatie met CHAT hebben een activiteit ingediend bij de gemeente, dit betreft een Oud Haulerwijkfeest op 9 september 2017. Hiervoor heeft de gemeente een leuk subsidie bedrag voor gegeven, wat een vrijbrief geeft voor ons om van start te gaan. Inmiddels zijn er met de aanwezige buurtverenigingen een aantal vergaderingen geweest en is er een heuse werkgroep opgericht. Deze werkgroep zal het feest verder op touw zetten in combinatie met CHAT en de buurtverenigingen.

WAT HOUDT HET OUD HAULERWIJKFEEST IN?

De bedoeling is dat we op het terrein van en om De Samensprong 500 jaar terug gaan in de tijd. Zo zullen er diverse oude ambachten worden getoond, komt er een oud marktje met diverse koopwaar, diverse jeugdactiviteiten, zullen er Highlandgames worden georganiseerd waar alle buurtverenigingen/buurten zich kunnen aansluiten, is er de hele dag leuk muziek bij en sluiten we af met de deelnemende buurtverenigingen/buurten met een bbq en live muziek. En alles het liefst in oud Hollandse kledij. Wij vragen van de buurten om in ieder geval een team aan te leveren voor de Highlandgames. De teams mogen mannen en vrouwen door elkaar zijn, 18+ en 8 personen per team. Verder is het leuk wanneer een buurt zich ook aanmeldt om een activiteit te verzinnen of te organiseren. Dit is niet een must, maar een mogelijkheid. Opgave of ideeën kunnen gemaild worden naar jolleklaske@zonnet.nl, eileenstrik@hotmail.com. Wij hopen zo spoedig mogelijk van jullie te horen!

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.
Woningbouw Sinnehiem