Haulerwijk

Zwemseizoen van start

Zwemseizoen van start

Op zaterdag 22 april opende zwembad Haulewelle de deuren voor een nieuw zwemseizoen. Het bad was samen met Wommels als eerste en enige bad in Friesland dat toen opende.

Op zaterdag 22 april heeft zwembad Haulewelle de deuren geopend voor weer een nieuw seizoen zwemplezier. Vanaf half twee waren de eerste recreatieve zwemmers van de partij om hun baantjes te trekken in water van altijd minimaal 24 graden. Deze vroege opening was zo gepland met het oog op de meivakantie eind april. Nieuw dit jaar is het drijvende luchtkussen in het instructiebad en een vogelnestschommel op de speelweide. Ook deze zomer wordt er zwemles gegeven in zwembad Haulewelle. De zwemlessen worden door eigen personeel verzorgd. Er wordt opgeleid volgens het zwem-ABC. Deze methode heeft de afgelopen jaren haar sporen ruimschoots verdiend. Op zaterdag 17 juni wordt een training 'auto te water' georganiseerd bij het bad. De cursus wordt gegeven in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Meer informatie op www.haulewelle.nl

Op de foto: Ilona de Boer heeft als eerste de buitentemperatuur getrotseerd en het zwemseizoen geopend door een duik te nemen in het 24 graden warme water. (Foto: Jan Bies)

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.