Haulerwijk

Bram van der Elst naar EK

Bram van der Elst naar EK

Nederlands kampioen Judo Bram van der Elst uit Haulerwijk is geselecteerd door judobond Nederland om Nederland te vertegenwoordigen het EK -18 en de Europeaan Youth Olympic's in de klasse tot 81 Kg in de leeftijd tot 18 jaar.

Het is tot nu toe al een schitterend seizoen voor Bram die net zestien is geworden. Na Fuengirola, Zagreb, Berlijn en tussendoor nog Nederlands kampioen worden, staat er nu weer een erg mooi en goed gevuld programma. Over twee weken Bielsko Polen en dan op naar het Europees kampioenschap op 30 juni in Kaunas Litouwen.

En een maand na het EK staat in de Hongaarse stad Gyor de Jeugd Olympische Spelen op het programma. Het mooie is dat er na 65 jaar weer een Van der Elst op dit hoogste internationale podium actief is. Opa deed al mee aan de Olympische winter spelen van 1952 Oslo. Het fijne is natuurlijk dat Opa het nog mee maakt met zijn 88 jaar ! De komende weken zal de focus voor de zestienjarige Haulerwijker en zijn trainers Bas Meerveld, Edwin Steringa helemaal hier op liggen.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.