Haulerwijk

Maya succesl op de kleine wieltjes bij NK

Maya succesl op de kleine wieltjes bij NK

In het eerste weekeinde van juni werd in Heerenveen en Wolvega het Nationaal Kampioenschap inline-skaten verreden waar Maya de Jong uit Haulerwijk op alle afstanden het podium haalde.

Vrijdag was er op de splinternieuwe piste van Sportstad Heerenveen de 300 meter tijdrit, waar ze met een tijd van 28.500 haar eerste bronzen medaille pakte, achter de verrassende winnares Marijke Groenewoud uit Hallum en de sprint-specialist Elisa Dul uit Oene. Op de 1000 meter sprint en op de 15 km afvalkoers werd ze wederom derde achter deze beide rijdsters.

Zaterdag werd de 500 meter verreden. Maya reed zich solide door de series en de halve finale. In de finale trof ze naast Marijke en Elisa ook Kirsten Joustra uit Groningen. De eerste twee gingen er vanuit de start als een speer vandoor en Maya moest in de laatste ronde een sterke inhaalactie plegen om het vierde brons van dit toernooi veilig te stellen. Op de afsluitende punten-afvalkoers over 10 km pakte de uiteindelijke winnares Marijke Groenewoud een ronde voorsprong. Maya knokte zich in het peloton naar de tweede plek wat de eerste zilveren medaille opleverde.

Zondag verplaatste het hele circus zich naar Wolvega voor het N.K.-weg op de skeelerbaan van Skeelervereniging Lindenoord. De one-lap race (over 1 volle ronde) won ze wederom een bronzen medaille, maar op de afsluitende puntenkoers over 10 km ging ze de strijd aan met Marijke Groenewoud. Vanaf de start ging Marijke er vandoor en pakte de eerste punten. Elke doorkomst over start/finish leverde respectievelijk 2 en 1 punt op. Door de zware omstandigheden (er was veel wind en erg grof asfalt) werd Marijke teruggepakt door een peloton dat helemaal uit elkaar was gevallen. Maya sprokkelde daarna veelvuldig punten bij elkaar en won uiteindelijk ook de laatste eindsprint. Het verschil was slechts 4 sprint-punten in het voordeel van Marijke (28 tegen 24) wat Maya een dik verdiende zilveren plak opleverde. Derde werd Pien van den Bos uit Oost-Knollendam.

Doel van dit seizoen is plaatsing voor het Europees Kampioenschap begin juli in het Portugese Lagos. De selectie-commissie van de K.N.S.B sectie inline skaten bepaalt wie er mee mogen op basis van de prestaties op het N.K. en de vorm dit seizoen. En het is gelukt. Maya en haar vriend Bart zijn beiden geselecteerd voor het EK in Portugal.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.