Haulerwijk

Zuidemastraat 1 Kampioen van Haulerwijk

Zuidemastraat 1 Kampioen van Haulerwijk

Vrijdagavond 23 juni werd er gevolleybald om het kampioenschap van de 4e, 3e , 2e en 1e klasse op het terrein achter brede school De Samensprong. Dit jaar vond het Rabobank Straatvolleybaltoernooi voor de 35e keer plaats. Op woensdagmiddag 21 juni vond het Rabobank Jeugdtoernooi plaats. De opgegeven kinderen kwamen van groep 6, 7 en 8 van de scholen It Twaspan en De Schalmei.

Na vier avonden met prachtig weer, viel het weer tijdens de finaleavond iets tegen. Er werd met motregen gespeeld door de teams die zich dit jaar hadden geplaatst voor de finales. De strijd om het kampioenschap van de 4e klasse ging tussen Valckeniersweg/Molenweg en de Slotemaker de BruBruïnewegiuml;neweg 3. In deze spannende finale, waarin de Valckeniers/Molenweg beide sets won van, was het zeer spannend, waarbij het verschil in totaal maar vier punten bedroeg.

De derde klasse ging het tussen Snikke 2 en Slinke/Elleboogsvaart 1. Met veel inzet gingen de teams de strijd aan. Slinke/Elleboogsvaart 1 kwam elke set een paar punten te kort, waardoor de Snikke 2 zich kampioen mag noemen van de derde klasse. Ook in de tweede klasse werd goed gestreden om de punten. De finale werd gespeeld door Hoofdweg Boven en Schalmeihof 1. Hierbij ging de winst redelijk eenvoudig naar de Schalmeihof.

KAMPIOENSCHAP VAN HAULERWIJK

In de grote finale om het kampioenschap van Haulerwijk was er een team dat nog niet eerder meedeed in de finale van de 1e klasse. Teams als Praam 1, Slotemaker de Bruïneweg 1 en Snikke 1 zijn vertrouwde teams voor de finaleavond. Maar dit jaar mocht de, als tweede in de poule geëindigde, Zuidemastraat 1 aansluiten in de finale poule voor het kampioenschap van Haulerwijk.

Slotemaker de Bruïneweg 1 speelde tegen de Praam 1 om de derde prijs. De eerste set ging naar de Slotemaker de Bruïneweg. De Praam begon de tweede set goed en had een redelijke voorsprong halverwege de tweede set. In het laatste gedeelte van de set kwam de Slotemaker de Bruïneweg 1 terug in het spel en wisten de tweede set winnend af te sluiten met 18 tegen 17. Zij wonnen de derde prijs in de eerste klasse.

De grote finale was dit jaar top en ondanks lichte regen mocht je deze finale met recht een finale noemen. Beide teams gingen tot het uiterste. In de eerste set kwamen de teams nooit meer dan 5 punten los van elkaar. Met een strakke services hield de Zuidemastraat de Snikke 1 redelijk onder controle. In het laatste deel van de set was de Zuidemastraat doortastender dan de Snikke en won deze met 25-20. In de tweede set pakte de Snikke de handschoen op met geweldige servicebeurten. Het verschil werd hiermee tussen beide teams gemaakt. Zuidemastraat kwam in het stuk niet meer voor. Ze hadden ontzettend veel moeite om het ritme van de eerste set weer op te pakken. Deze set ging met 25 tegen 15 naar de Snikke 1, die daarmee een derde set afdwong. De Snikke 1 begon niet goed aan de derde set en omdat deze maar tot 15 punten is, hadden ze niet veel tijd om in het ritme te komen. Het publiek zag dat de Zuidemastraat een fantastische opslag had. Door deze serve werd het gat steeds maar groter en groter. En dat was precies wat de Zuidemastraat nodig had om de laatste set (5-15) te pakken en het kampioenschap te winnen. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken was de vreugde enorm. Vanuit het publiek werden confettikanonnen afgevuurd op de kersverse kampioenen. Hierdoor ontstond, ondanks het natte weer, een prachtige en vrolijke situatie. Die zijn weg vervolgde naar de prijsuitreiking. Deze werd gedaan door Tjeerd Meulenbelt van hoofdsponsor Rabobank. Nadat de prijzen in ontvangst waren genomen door alle winnaars, kon ook de wisselbeker worden uitgereikt aan de 35ste Kampioen van Haulerwijk: de Zuidemastraat 1.

JEUGDTOERNOOI

Het jeugdtoernooi werd gewonnen door ‘Verdediging’. Dit team bestond uit Niels Willems, Martine Smeman, Albertjan Doller en Isabelle van der Veen. Het kam-pioenschap werd pas beslist in de laatste set van het toernooi. Het jeugdtoernooi startte dit jaar met vier teams; Smashen, Opslag, Aanvallen en Verdediging. Zij speelden onderling twee wedstrijden tegen elkaar. De enthousiastelingen kwamen na een set spelen helemaal los. Hierdoor werden er veel rally’s gespeeld. Er was één rally bij, waarbij de bal maar liefst elf keer over het net ging voordat deze uiteindelijk de grond raakte. Tijdens de grote pauze kregen de spelers een ijsje om het lichaam tussendoor flink te laten afkoelen. Vervolgens gingen de wedstrijden verder en naarmate het toernooi vorderde werd het spannender en spannender. Bij de laatste wedstrijd stond team Verdediging voor met één punt. Na de eerste set van de laatste wedstrijden was de stand precies gelijk in aantal punten. Dit kwam omdat Aanvallen de set had gewonnen van Opslag (13-7) en Verdediging de set gelijk gespeeld had tegen Smashen (11-11). In de laatste set slaagde team Aanvallen er niet in om ook deze set winnend af te sluiten en verloor nipt met 11-12. Verdediging schroefde hun niveau iets op en kwam wel als winnaar uit de bus. De set werd gewonnen met 14 -7. Daardoor werd de eindstand: 1. Verdediging, 2. Aanvallen, 3. Opslag en 4. Smashen.

 

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.