Haulerwijk

Tweede en herziene druk van 'Franse Para's in Haulerwijk in de maak

Tweede en herziene druk van 'Franse Para's in Haulerwijk in de maak

Op vrijdag 19 mei presenteerden Rinze Oenema en Bauke Visser het boek ‘Franse Para’s in Haulerwijk’. Het boek is met zo’n groot enthousiasme ontvangen dat de eerste druk in twee weken tijd was uitverkocht. Nu komt er binnenkort een tweede en herziene druk.

Na de boekpresentatie op vrijdagavond 19 mei werd schrijver Rinze Oenema overspoeld met complimenten over het boek en met herinneringen van mensen die nog het nodige wisten over de Franse Para's. Ook de dagen hierna had Oenema nog geregeld gesprekken met mensen die vertelden over gebeurtenissen die niet of nauwelijks beschreven zijn. Al deze informatie is nog zo belangrijk, dat er is besloten om dit op te nemen in het nieuwe boek. Deze tweede druk wordt dus een herziene en uitgebreide druk, waar momenteel hard aan gewerkt wordt om deze zo snel mogelijk uit te brengen. 'Het kan nu nog’, zegt Rinze ‘want er zijn nu nog mensen die het einde van de oorlog mee gemaakt hebben en er over kunnen vertellen, waardoor deze verhalen nog vast gelegd kunnen worden en bewaard voor het nageslacht. Zo wordt in de tweede druk in gegaan op o.a. het verblijf van Limburgse evacués, het gevecht aan het eind van de oorlog bij de bruggen van Haulerwijk en Waskemeer, de bevrijdingfeesten en het aanhouden van NSB'ers na de bevrijding. Verder wordt dieper in gegaan op het verblijf van de Canadezen in Haulerwijk en de afvoer van Duitse soldaten en hun verblijf bij het kamp op de Elleboog.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze tweede en herziene uitgave van 'Franse Para's in Haulerwijk'? Dan kunt u een mail sturen naar BVK grafisch vormgever (info@bvkvormgever.nl) met uw naam, adres en telefoonnummer. Zodra het boek klaar is, wordt u op de hoogte bracht.

Foto: Op de Canadese tank zitten (van links naar rechts) Geeske van der Heide-Aardema, Grietje van der Heide, Gooitzen van der Heide en Lamke Blaauw, nicht van Geeske Aardema. (Foto: Historische Vereniging Haulerwijk 53hwk117)

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.