Haulerwijk

Sipke Doller wint Zomerdamtoernooi

Sipke Doller wint Zomerdamtoernooi

Op maandag 31 juli werd in de damarena van damclub TTS in Surhuisterveen de finaleronde gespeeld van het 28e Zomerdamtoernooi Fryslân.

Een aantal spelers zaten elkaar dicht op de hielen en een misstap in deze finaleronde zou voor een duikeling op de ranglijst kunnen zorgen. De favorieten voor de eindzege maakten echter geen fouten. Sipke Doller had positioneel voordeel tegen Gerrit Terpstra uit Bakkeveen en wist die volledig te benutten en de volle winst op te strijken. Henk Jonker de belager uit Oudega wist ook wat hem te doen stond en hij schoof TTS-er Karel de Bruin resoluut naar een nederlaag. Dit betekende dat beide kanshebbers dezelfde positie op de ranglijst behielden en Henk als tweede eindigde. De organiserende verenigingen Troch Tinken Sterk uit Surhuisterveen en DCH Heerenveen-Mildam kunnen terugzien op een prachtig toernooi waar in sportieve sfeer fel is gestreden om de ereplaatsen. Met iets meer Friese deelnemers zou volgend jaar de 29e editie nog meer glans krijgen. De dammers mogen nu even met reces om begin september weer te starten met de landelijke en provinciale competities.

Op de foto de winnaars van de A-, B- en C-groepen van het 28e Zomerdamtoernooi Fryslân. Geheel links Sipke Doller uit Haulerwijk. Hij is de winnaar van de A-groep en kampioen van Fryslân.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.
Woningbouw Sinnehiem