Haulerwijk

Vijf op een rij voor Hilco

Vijf op een rij voor Hilco

Na een week vol strijd, spanning en gezelligheid bleek Hilco Popkema voor de vijfde achtereenvolgende keer de sterkste darter van Haulerwijk. De verliezersronde werd dit jaar gewonnen door Mark van Veen.

Op dinsdag werd met een record aantal deelnemers (44) begonnen met het toernooi. Om op 32 deelnemers te komen, moesten er eerst voorronde wedstrijden gespeeld worden, hiervan vielen diegene die verloren af. In de winnaarsronde werden op zaterdagavond de halve finales afgewerkt. Peter Jongsma won in een mooie partij van Folkert van der Wal. Jongsma nam een snelle voorsprong maar Van der Wal knokte zich terug in de wedstrijd, helaas was dat net te laat voor hem om de wedstrijd te keren.

De andere halve finale ging tussen Jeroen Varwijk en Hilco Popkema. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, met goed spel stonden ze snel op een dubbel waarin Popkema slagvaardiger bleek. De wedstrijd werd dan ook door hem gewonnen. Zondag, voorafgaand aan de finales, werd er 's middags een gezellig koppeltoernooi gespeeld. Deze werd gewonnen door Peter Jongsma en zijn zoon Gert Jan.

's Avonds stond de finale van de verliezersronde op het programma. Deze werd gespeeld tussen Dirk Hiemstra en Mark van Veen. Hiemstra nam een 1-0 voorsprong maar moest daarna buigen voor Van Veen die de wedstrijd met 1-6 naar hem toe trok. Daarna was het de beurt aan Peter Jongsma en Hilco Popkema om te bepalen wie zich de Beste Darter van Haulerwijk mocht noemen. De wedstrijd werd gespeeld om de best off 9 sets. Jongsma kreeg in het begin van de partij kansen om op voorsprong te komen, maar het gooien van de beslissende dubbel ging hem niet goed af, waar Popkema optimaal van profiteerde. Daarna was het Popkema die de wedstrijd dicteerde. Op het eind had Jongsma kans nog een set te pakken, maar ook dit lukte niet waardoor de vijfde titel voor Popkema een feit werd.

De organisatie kijkt terug op weer een zeer geslaagd toernooi. De sponsoren JLS, Arjan Land kerstbomen, De Koperen Pomp en Het Bruine Paard worden hartelijk bedankt voor het mede mogelijk maken van het toernooi.

Foto: Voor de vijfde keer werd Hilco Popkema de Beste Darter van Haulerwijk. Rechts staan Peter en Gert Jan Jongsma. Zij wonnen het koppeltoernooi. (Foto: Jan Bies)

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.