Haulerwijk

Tino presteert goed op EK en WK

Tino presteert goed op EK en WK

Als eerstejaars junior presteerde Tino Popma het bijzonder goed bij de BMX races. Hij was aanwezig op zowel het Europees als het Wereldkampioenschap. Met een zesde en zevende plek kan hij trots terugkijken.

Van 13 tot en met 16 juli vond in Bordeaux (Frankrijk) het Europees kampioenschap BMX plaats. Het mooie plein 'Place des Quinconces' werd speciaal voor het Frans kampioenschap en dit evenement, omgetoverd tot een waar BMX stadion.

Popma komt terug van een blessure, die hij tijdens een training in Verona (Italië) op liep. In de halve finale zag het er even naar uit dat hij niet verder zou komen, maar de junior wist zich netjes terug te knokken, naar een vierde plaats. Dit deed hij op fenominabele wijze! (Zie het filmpje op www.haulerwijk.nl/films) In de finale eindigde Popma als zesde en is hij tevreden zijn met het resultaat. Tino was de jongste in zijn klasse. Een zeer goede prestatie voor de eerstejaars junior.

WERELDKAMPIOENSCHAP

Door deze goede prestatie werd Tino ook geselecteerd voor de wedstrijden in het Amerikaanse Rock Hill (29 juli). De verwachtingen voor alle Nederlandse deelnemers waren hoog, maar de prestaties vielen tegen. Voor Tino Popma was ook dit WK een succes, want als eerstejaars junior eindigde hij op een zevende plaats.

Op de foto is Tino (in het oranje) in actie tijdens het Europees kampioenschap in Bordeaux.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.
Woningbouw Sinnehiem