Haulerwijk

Forse opknapbeurt voor park

Forse opknapbeurt voor park

Het park van Haulerwijk wordt fors opgeknapt. Mede door de bijdrage van 15.000 euro uit het Fonds Ooststellingwerf kan er nu eindelijk iets gedaan worden aan het park dat al jaren in slechte staat verkeert. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van Plaatselijk Belang in vervulling.

PADEN

Eén van de belangrijkste werkzaamheden is de volledige vernieuwing van alle asfaltpaden. Die verkeren in zeer slechte staat. Hierdoor is het nagenoeg niet mogelijk om bijvoorbeeld met een rollator door het park te wandelen. Juist voor bewoners van het dichtbij gelegen Sinnehiem vormt het park een prachtige plek om te ontspannen. Alle asfaltpaden worden vervangen door bredere betonpaden. Ook wordt een pad aangelegd naar het voetbalveld. Daarmee hoeft de jeugd niet meer gebruik te maken van de drukke en gevaarlijke oversteek bij de Oosterwoldseweg.

UITBREIDING FUNCTIONALITEITEN

Naast de vervanging van alle paden, wordt het park ook met functionaliteit uitgebreid. Zo worden gelijk bij de ingang aan de Koudenburgerweg fitnesstoestellen geplaatst, waar iedereen gebruik van kan maken. Ook komt er een podium achter de tennisbaan voor allerlei activiteiten voor muziek, toneel en andere podiumactiviteiten en wordt er een omheinde hondenweide aangelegd waar honden heerlijk los kunnen lopen en ravotten zonder anderen tot last te zijn. De fitnesstoestellen, het podium en de hondenweide worden mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van de provincie, het Fonds Ooststellingwerf en de Rabobank.

PLANNING EN HULP

De werkzaamheden gaan begin september van start. De verschillende werkzaamheden moeten qua planning nog wel op elkaar afgestemd worden. Een datum wanneer alles klaar is, valt dan ook nog niet te geven. Plaatselijk Belang komt graag in contact met inwoners die als vrijwilliger wel de handen uit de mouwen willen steken om mee te helpen bij de aanleg. Wie daarin geïnteresseerd is, kan zich melden bij Plaatselijk Belang bestuurslid Peter Alberts door te bellen met 06 38630124 of een mail te sturen naar familiealberts@hetnet.nl.

Op de foto: Het park in Haulerwijk wacht een forse opknapbeurt. (Foto: Sjoerd Weiland)

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.