Haulerwijk

Nieuws van KFV It Knyntsje

Het keurings- en tentoonstelling seizoen is weer begonnen voor de kleindierenverenigingen. Afgelopen 9 september was er de gezamenlijke Jongdierenkeuring met Vereniging Oosterwolde.

De Jongdierendag werd gehouden bij Welkoop Oosterwolde. De ingezonden dieren (113 stuks) waren over het algemeen van zeer goede kwaliteit. Het was een leerzame dag, zowel voor fokker als voor de liefhebbers van kleindieren. De belangstelling van niet-fokkers was ook groot. Er waren prijzen beschikbaar gesteld voor de mooiste dieren. Die waren als volgt: mooiste grote hoen: een Brama hen van A. Houwer, tweede een Rijnlander hen van S. Luchtenveld. Mooiste dwerghoen: een Hollandse Kriel van Koos Hof en tweede een Wyandotte haan van Wilma Bosch. Bij de konijnen was de mooiste voedster een Hollander van A. Bijlsma en tweede werd een Vlaamse reus van jeugdlid M. v.d. Berg. Mooiste ram was een Nederlandse hangoor dwerg van J. Westra, gevolgd door een Vlaamse reus van P. Berkens. Mooiste cavia werd door Cyntia v.d. Heuvel geshowd. Voor de jeugdleden waren er ook nog prijzen beschikbaar. M. v.d. Berg had met zijn Vlaamse Reuzen zowel het mooiste en op één na mooiste konijn. Ook werden er Serama's gekeurd. Dit zijn mini kippetjes. Het mooiste diertje was van D. v.d. Veen en Yvonne Ferwerda werd tweede.

WOUDENCOMPETITIE

De Knyntsje-leden deden met hun hoenders mee aan de Wouden competitie. Hier behaalde de vereniging de tweede prijs met een zestal hoenders. Sietse Luchtenveld was zaterdag 30 september met vier van zijn Rijnlander hoenders naar een jongdierenshow in Ulft. Hier had de Nederlandse speciaalclub van Duitse hoender rassen haar jubileumshow ondergebracht. Een hen van Luchtenveld werd kampioen van de gehele show en dus ook de mooiste van de NSDH met het predikaat 'uitmuntend'. Dit is het hoogst haalbare klassering die je kunt krijgen.

CLUBSHOW 'KNYNTSJE DAGEN'

De verenigingen 'It Knyntsje' en Oosterwolde gaan zich nu opmaken voor de jubileumshow op 2, 3 en 4 november. Dit word gehouden bij Tuincentrum Radder in Waskemeer.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.
Woningbouw Sinnehiem