Haulerwijk

'Samen ouder worden!'

Op de onlangs gehouden vergadering van Passage Haulerwijk/Waskemeer was het onderwerp ‘Samen aangenaam ouder worden’. Margriet Folkersma opende de avond met een hartelijk welkom aan alle aanwezigen en in het bijzonder Annet van der Ploeg, spreekster voor deze avond.

Na het huishoudelijke gedeelte en de pauze laat Annet een filmpje zien over 'De Leyhoeve, woonlandschap'. De doelstelling is: kwaliteit van leven, samen aangenaam ouder worden. Er is al een locatie in Tilburg en er wordt nu gebouwd aan een woonlandschap in het Europapark in Groningen.

In De Leyhoeve worden luxe appartementen van verschillende afmetingen gerealiseerd. Bij een zorgvraag kunnen de appartementen gemakkelijk worden aangepast. Mocht de zorg zich uitbreiden tot ZorgZwaartePakket 4, 5 of nog hoger, dan verhuist de bewoner naar de zorgsuite. Deze bestaat uit een slaapkamer en een badkamer. Overdag verblijven deze bewoners in de huiskamers. De eventuele partner blijft in het appartement wonen en kan gemakkelijk op bezoek komen. Voor mensen met dementie zijn geen gesloten afdelingen. Door slimme technieken blijven de mensen op de afdeling.

De Leyhoeve biedt een totaalpakket aan faciliteiten aan: o.a. horecagelegenheden, een medisch centrum, kapper, schoonheidspecialiste en een kinderdagverblijf. Ook worden er verschillende services aangeboden, zoals maaltijd- en boodschappenservices. De Leyhoeve is bezig met vernieuwing van de verpleeghuiszorg. Deze manier van samen-ouder-worden spreekt veel mensen aan. Er zijn dan ook wachtlijsten in Tilburg en Groningen.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.