Haulerwijk

Buurtbemiddeling

Het is heerlijk weer, maar jij zit binnen met de deur dicht. Want de buurman heeft weer harde muziek opstaan waar jij de kriebels van krijgt. Je durft er na de zoveelste ruzie niks meer over te zeggen.

Of je vindt een briefje met een scheldkanonnade in je brievenbus van je buurvrouw dat je kinderen teveel lawaai maken, ze kijkt dwars door je heen als je haar tegenkomt. Of je wordt doodmoe van je buren die aan jouw keukentafel lelijk over elkaar doen. Je probeert die gesprekjes steeds meer te vermijden omdat de druk om een kant te kiezen toeneemt. Wat dan? Burenproblemen kunnen je woonplezier enorm verstoren. Zonde, want veel burenproblemen kunnen goed samen opgelost worden met een luisterend oor van buitenaf. In Ooststellingwerf kun je gebruik maken van buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling werkt met goed getrainde, deskundige vrijwilligers: de buurtbemiddelaars. Zij zijn neutraal, vellen geen oordeel en begeleiden buren om (weer) met elkaar in gesprek te komen en samen zélf een oplossing te bedenken, waar ze allebei tevreden over zijn. Groot voordeel is dat het probleem dan ook echt uit de wereld is. Buurtbemiddeling gaat stap voor stap en niet sneller of verder dan je zelf wilt. Alle informatie blijft vertrouwelijk. Buurtbemiddeling is gratis.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met de co&ördinator van buurtbemiddeling: Berber de Boer, telefoon 06-54350855/0516-567238, email: bdeboer@scala-welzijn.nl. Ben je naar aanleiding van bovenstaande geïnteresseerd om als vrijwillige buurtbemiddelaar aan de slag te gaan, dan ben je ook van harte welkom om contact op te nemen.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.