Haulerwijk

Friese folkgroep treedt op in Egypte

Friese folkgroep treedt op in Egypte

De Friese folkgroep Kapriol’!, gaat voor een groot concert op 11 november naar Caïro om daar als slotact op te treden op het Wanas International Folk Festival.

Het Wanas Festival beleeft dit jaar haar tweede editie en heeft als doel om te inspireren en te laten zien dat traditionele muziek in alle delen van de wereld nog steeds een belangrijke pijler is bij het uitdrukken van je eigen culturele identiteit. Kapriol'! bestaat uit Marita Kruijswijk en Marian Nesse,beiden uit Haulerwijk, Heerenvener Ad Bos en oud- Drachtster Rutger Dijkstra.

BUITENLAND

Sinds de oprichting in 2009 is Kapriol'! een veelgevraagde band die inmiddels meer optreedt in het buitenland dan in eigen land. De groep stond onder meer op podia in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Polen en Denemarken. De muzikanten van deze groep zijn allen multi-instrumentalist en spelen zowel oude muziek op nieuwe instrumenten als nieuw gemaakte muziek op oude instrumenten. Kapriol'! speelt niet alledaagse bewerkingen van teksten en melodieën uit de Nederlandse en Friese traditie. Improvisatie speelt daarbij een grote rol. Verder zijn er luisternummers waarbij onder andere a-capella wordt gezongen.

www.kapriol.org

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.