Haulerwijk

Clubshow biedt perspectief

Van donderdag 2 tot en met zaterdag 4 november werd bij Tuincentrum Radder in Waskemeer de Knyntsje Dagen georganiseerd. Dit jaar was het de jubileumshow van It Knyntsje uit Haulerwijk. Zij bestaan 75 jaar en deden de show samen met Kleindierenfokkersvereniging Oosterwolde.

Beide verenigingen hebben de samenwerking met de clubshow als positief ervaren, dus dit zal wel een vervolg krijgen. De kwaliteit van de aangevoerde dieren was zeer goed te noemen. Dit biedt weer perspectief voor de toekomst. De show werd donderdagavond geopend door wethouder Sierd de Boer. Volgens voorzitter Luchtenveld was dit de juiste man op de juiste plaats. De Boer heeft o.a. sport en cultuur in zijn portefeuille. Het fokken van kleindieren wordt namelijk kleindierensport genoemd. Ook zijn de kleindierenclubs verantwoordelijk voor het instandhouden van bedreigde rassen. Denk maar eens aan bijvoorbeeld de Friesche hoen en de Groninger meeuw. Vervolgens reikte de wethouder, namens de Commissaris van de Koning, de medaille voor het mooiste konijn uit aan Popke de Jong (gewonnen met een Chincilla kleurdwerg). Andere hoofdprijswinnaars waren Wilma Bosch, S. Luchtenveld, J. Westra en F. van Herwijnen.

KEURINGSUITSLAGEN

Ere prijswinnaars konijnen: P. de Jong, Wilma Bosch, Hilja de Jong, Mees v.d. Berg. Hoofdprijs grote hoenders: S. Luchtenveld; op één na: A. Houwer. Ereprijs grote hoenders: D. Visser, E. de Boer, A. Houwer en S. Luchtenveld. De dwerghoenders, hoofdprijs: A. v.d. Bos en W. Bosch. Ereprijs: J. Bakker en A. v.d. Bos. Ereprijs Serama's: F. van Herwijnen. Mooiste viertallen, konijnen: Vlaamse Reus: Mees v.d. Berg, jeugdlid. Op één na: kleurdwerg chincilla van Wilma Bosch. Grote hoenders, Rijnlanders: Sietse Luchtenveld; op één na, Brahma: Albert Houwer. Dwerghoenders, Barneveldse kriel: Jan Bakker; op één na, Wyandotte kriel: Wilma Bosch.

De fokkers gaan zich nu opmaken voor de wat grotere shows, waaronder de Waterpoort show in Sneek van 23 t/m 25 november en de Noordshow in Assen van 4 t/m 7 januari in de TT hal.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.