Haulerwijk

Pilot Groen succesvol afgerond

Pilot Groen succesvol afgerond

In de periode van 1 mei tot 1 november van dit jaar hebben een aantal inwoners van Ooststellingwerf met afstand tot de arbeidsmarkt, werkervaring opgedaan in de groenvoorziening in Haulerwijk.

De pilot is officieel afgerond met de uitreiking van certificaten en bloemen. Ervaring in het groenonderhoud hadden de meeste deelnemers nog niet. Met de intensieve begeleiding van de Buitendienst van gemeente Ooststellingwerf zijn ze uitgegroeid tot echte allround medewerkers in het groen. Door deelname aan de pilot hebben mensen werkervaring opgedaan en maken hierdoor betere kans op de arbeidsmarkt.

FEESTELIJKE UITREIKING

Met trots ontvingen de deelnemers hun welverdiende certificaten en bloemen. 'Wat is dit een prachtig voorbeeld van hoe we samen, met elkaar, de leefomgeving aan pakken en de leefbaarheid vergroten', sprak wethouder Henk van de Boer de deelnemers toe namens het college. 'Dat je om je heen kunt kijken en je je daarbij prettig bij voelt, daar hebben jullie in Haulerwijk aan bijgedragen.' Ik wens jullie heel veel succes toe in jullie verdere loopbaan, fijn dat wij hier als gemeente aan bij hebben kunnen dragen'. Naast certificaten ontvingen de deelnemers ook bloemen uit handen van wethouder Van de Boer.

DE PILOT

Vanaf 1 mei werd het groen in Haulerwijk verzorgd door de enthousiaste deelnemers aan de pilot. De deelnemers kregen met deze pilot de kans om werkervaring op te doen en certificaten te halen, met behoud van uitkering en een participatiepremie voor de gewerkte uren.

SAMENWERKING

Het project is uitgevoerd in samenwerking met opleidingsinstituut Terra Next, de plaatselijke voetbalvereniging SV Haulerwijk, Plaatselijk Belang Haulerwijk en Tuincentrum Wiebe Westra. 'Haulerwijk ziet er nu netter uit' lichte Klaske Sikma toe van Plaatselijk Belang Haulerwijk. 'Daar zijn wij ook erg blij mee' aldus Van de Boer.

Foto: Met trots ontvingen alle deelnemers aan Pilot Groen een certificaat en bloemen. Links staat wethouder Van Esch en rechts wethouder Van de Boer.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.