Haulerwijk

Boonstra Transport schenkt dorp feestverlichting

Op 27 mei hield Boonstra Transport een zeer geslaagde open dag. Deze dag stond in het teken van Duurzaamheid en de presentatie van de eerste 44 ton volledig elektrische vrachtwagen.

In totaal kwamen 1200 bezoekers een kijkje nemen waarbij alle activiteiten van Boonstra werden getoond. De bezoekers werden in de gelegenheid gesteld om een vrijwillige bijdrage te doen. De opbrengst zou worden aangewend voor een duurzaam project in het dorp. In totaal kwam er een bedrag binnen van €3.670,00. Dat duurzame project is geworden nieuwe ledlampen in de feestverlichting.

De feestverlichting geeft in november en december Haulerwijk een gezellige aanblik, maar het energieverbruik is aanzienlijk. Ondernemersvereniging Haulerwijk is eigenaar van de feestverlichting en vond dit verbruik niet meer in deze tijd van energiebesparing passen. Er werd besloten tot de aanschaf van ledverlichting. Dit betekent een energiebesparing van 80%, maar vergt een aanzienlijke investering bijna €5.300,00.

Over verdere stappen om kosten en energie te besparen wordt druk nagedacht. Er is daarmee gedacht aan de volgende voorwaarden van duurzaamheid: energiebesparing; leefbaarheid dorp in stand houden; signaalfunctie, dat de circulaire economie steeds belangrijker gaat worden

Boonstra Transport betaalt daarom met het bedrag van de open dag en een eigen bijdrage de gehele aanschaf van deze led-lampen. De lampen zijn door de leden van de ondernemersvereniging en de zeer gewaardeerde 'opbouwploeg' vervangen.

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.