Haulerwijk

Sinterklaas is weer in Haulerwijk

Sinterklaas is weer in Haulerwijk

Op zaterdagmiddag 18 november kwam Sinterklaas met 20 Zwarte Pieten naar Haulerwijk. Helaas kregen ze onderweg flinke regenbuien. Eenmaal in Haulerwijk knapte het weer op en kon de Sint met een gerust hart naar het schoolplein van De Samensprong voor de Sinterklaasmarkt.

Een aantal Zwarte Pieten waren al eerder in Haulerwijk aangekomen en hadden de oude brandweerauto gebruikt om iedereen te attenderen dat Sinterklaas onderweg was. De mini-stoomboot kwam iets later aan dan gepland, maar ja... het was soms ook zeer slecht weer. Een grote schare mensen stonden in het centrum van het dorp de goedheiligman op te wachten. De boot was nog maar amper aangelegd of er kwam een ambulance de Sint ophalen. Sinterklaas had laten weten dat hij erg ziek was en niet wist of hij wel naar Haulerwijk kon komen. Gelukkig was hij weer helemaal opgeknapt.

Met een oude militaire jeep en aanhanger uit de Tweede Wereldoorlog ging het gezelschap naar het schoolplein van de brede school De Samensprong. Daar was een gezellige Sinterklaasmarkt. De kinderen konden via de spelletjes stempels krijgen om later een prachtig cadeau te krijgen. Tot zo'n half vier was het hier heel druk met kinderen, ouders, opa's en oma's etc.

Met de intocht van Sinterklaas is ook de Sint- en Kerstactie van Ondernemersvereniging Haulerwijk van start gegaan. Bij diverse winkeliers kun je bij de boodschappen een stempelkaart en stempels krijgen. Vanaf elke € 5,00 krijgt u een stempel. Een volle kaart kan ingeleverd worden in de speciale bussen bij Coop Reinders en Visser Meubelstoffering. Er zijn prachtige prijzen te winnen, o.a. een hoofdprijs van een weekendje weg voor twee personen.

Foto: Sjoerd Weiland

Meer foto's op: http://haulerwijk.nl/nieuws?news_id=626715 en op facebook !!

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.