Haulerwijk

Drugslab ontmanteld

Drugslab ontmanteld

Aan de Slotemaker de Bruïneweg in Haulerwijk heeft de politie donderdag 30 november een drugslab opgerold. Bij de inval van het arrestatieteam zijn drie mannen door de politie aangehouden. In dit lab werden synthetische drugs geproduceerd.

In de afgelopen periode ontving de politie meerdere anonieme tips over het bestaan van dit drugslaboratorium. Tijdens dit onderzoek kwam informatie naar boven dat er in de bossen bij Norg een aantal keer drugsafval werd gedumpt. Voorbijgangers die hier getuige van ware werden bedreigd.

DRIE AANHOUDINGEN

Nadat er voldoende bewijs verzameld was is de politie overgaan tot actie. Bij de inval van het arrestatieteam donderdagochtend werden drie mannen aangehouden. Een 55-jarige man die stond ingeschreven op het adres en twee mannen uit Guatamala. Daarna werd het terrein verder onderzocht en werd in de schuur het laboratorium aangetroffen. Het Landelijke Faciliteit Ontmantelen heeft onderzoek gedaan. Nadat dit onderzoek was afgerond ging het LFO het lab ontmantelen. Daarnaast zal de gemeente onderzoeken of de woning voor een aantal maanden gesloten kan worden op grond van de Opiumwet.

Foto: Jan Bies

Terug naar overzicht

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk.