Haulerwijk

Fryske Oranje Tocht 2019

Op Koningsdag kwamen 34 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog door Waskemeer en Haulerwijk. De 112 kilometer lange tocht startte in Terherne en eindigde in Appelscha. Vooral de Sherman tank 'Liberty for Queeny' was een bijzondere deelnemer. Het gezelschap trok in elk dorp de nodige aandacht!

Winter 1979 (40 jaar geleden!)

De winter van 1979 is één van de strengste winters ooit en bovendien zeer wispelturig door zijn afwisseling van dooi en vorst. Het weg- en luchtverkeer had veel last van ijzel en de sneeuwstormen die daarop volgden. De treindiensten moesten vooral in de drie noordelijke provincies beperkt worden door met name de hinder van stuifsneeuw. Op het platteland van Friesland, Groningen en Drenthe raakten diverse dorpen volkomen geïsoleerd van de buitenwereld door metershoge opgewaaide sneeuwduinen. Militairen werden ingezet om sneeuw te ruimen en hulp te bieden aan de bewoners van ingesneeuwde dorpen.

Vuurwerkshow 2018

Film: BVK grafisch vormgever

Haulerwijk in oude beelden, deel 15

Impressie van Deel 15 uit de filmserie 'Haulerwijk in oude beelden'. Voor een uitvoerige beschrijving en bestelling ga naar http://www.historische-ver.haulerwijk.com/oude-films/boek-film. Op deze site staat ook een lijst met namen van personen die in de film vermeld worden.

Piets Weerbericht

Op dinsdag 6 februari 2018 kwam Piet Paulusma naar Haulerwijk. Bij ijsbaan De Draai werden opnames gemaakt voor Piets Weerbericht. Dat werd later op de avond uitgezonden bij SBS6.

Carbidfest in Haulerwijk

Op oudejaarsdag 2017 werd aan de Norgerweg in Haulerwijk voor de tweede keer een Carbidfest georganiseerd. Ondanks het slechte weer was de opkomst groot.

Presentatie film 'Knynerevu'

Zaterdag 11 november 2017 worden verschillende filmfragmenten vertoond van oude en nieuwe films over Haulerwijk en omgeving tijdens de jaarlijkse Hobbybeurs in dorpshuis De Enter in Haulerwijk (10 tot 16 uur).

Fragment uit de revue ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van kleindierfokvereniging "It Knyntsje" uit Haulerwijk. Uitgevoerd door Toneelvereniging Frysk en Frij. Film: Rinze Oenema en Wessel Brüggink.

Oud-Haulerwijkfeest

In het kader van de festiviteiten rondom het 500-jarig bestaan van Ooststellingwerf werd op zaterdag 9 september het Oud-Haulerwijksfeest gevierd.

Fryslân DOK: De striid om de Haulerwyksterfeart

Pieter de Nes geridderd

Winter in Haulerwijk, december 2010

Koning Winter heeft ook op 4 december 2010 in Haulerwijk zijn sporen achtergelaten met een dik pak sneeuw. U ziet op dit filmpje hoe de IJsbaan van Haulerwijk sneeuwvrij wordt gemaakt.

Haulerwijk in oude beelden, deel 14

Fryske Oranje Tocht 27 april 2016

Door Wessel Brüggink

Opening zwembad Haulewelle 23 april 2016

Door Wessel Brüggink

Haulerwijk in oude beelden - deel 11

Korte impressie van Deel 11 uit de filmserie HAULERWIJK IN OUDE BEELDEN.
Voor een uitvoerige beschrijving en bestelling ga naar www.haulerwijk.com