Haulerwijk

Fryske Oranje Tocht 2019

Op Koningsdag kwamen 34 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog door Waskemeer en Haulerwijk. De 112 kilometer lange tocht startte in Terherne en eindigde in Appelscha. Vooral de Sherman tank 'Liberty for Queeny' was een bijzondere deelnemer. Het gezelschap trok in elk dorp de nodige aandacht!

Winter 1979 (40 jaar geleden!)

De winter van 1979 is één van de strengste winters ooit en bovendien zeer wispelturig door zijn afwisseling van dooi en vorst. Het weg- en luchtverkeer had veel last van ijzel en de sneeuwstormen die daarop volgden. De treindiensten moesten vooral in de drie noordelijke provincies beperkt worden door met name de hinder van stuifsneeuw. Op het platteland van Friesland, Groningen en Drenthe raakten diverse dorpen volkomen geïsoleerd van de buitenwereld door metershoge opgewaaide sneeuwduinen. Militairen werden ingezet om sneeuw te ruimen en hulp te bieden aan de bewoners van ingesneeuwde dorpen.

Carbidfest in Haulerwijk

Op oudejaarsdag 2017 werd aan de Norgerweg in Haulerwijk voor de tweede keer een Carbidfest georganiseerd. Ondanks het slechte weer was de opkomst groot.

Oud-Haulerwijkfeest

In het kader van de festiviteiten rondom het 500-jarig bestaan van Ooststellingwerf werd op zaterdag 9 september het Oud-Haulerwijksfeest gevierd.

Fryslân DOK: De striid om de Haulerwyksterfeart