Haulerwijk

Winter 1979 (40 jaar geleden!)

De winter van 1979 is één van de strengste winters ooit en bovendien zeer wispelturig door zijn afwisseling van dooi en vorst. Het weg- en luchtverkeer had veel last van ijzel en de sneeuwstormen die daarop volgden. De treindiensten moesten vooral in de drie noordelijke provincies beperkt worden door met name de hinder van stuifsneeuw. Op het platteland van Friesland, Groningen en Drenthe raakten diverse dorpen volkomen geïsoleerd van de buitenwereld door metershoge opgewaaide sneeuwduinen. Militairen werden ingezet om sneeuw te ruimen en hulp te bieden aan de bewoners van ingesneeuwde dorpen.

Vuurwerkshow 2018

Film: BVK grafisch vormgever

Haulerwijk in oude beelden, deel 15

Impressie van Deel 15 uit de filmserie 'Haulerwijk in oude beelden'. Voor een uitvoerige beschrijving en bestelling ga naar http://www.historische-ver.haulerwijk.com/oude-films/boek-film. Op deze site staat ook een lijst met namen van personen die in de film vermeld worden.

Piets Weerbericht

Op dinsdag 6 februari 2018 kwam Piet Paulusma naar Haulerwijk. Bij ijsbaan De Draai werden opnames gemaakt voor Piets Weerbericht. Dat werd later op de avond uitgezonden bij SBS6.

Carbidfest in Haulerwijk

Op oudejaarsdag 2017 werd aan de Norgerweg in Haulerwijk voor de tweede keer een Carbidfest georganiseerd. Ondanks het slechte weer was de opkomst groot.

Maya de Jong in actie op EK Inline Skate

Junior A Ladies 1e heat Semi Finals 1000m series EK Lagos 2017 (Portugal).

Presentatie film 'Knynerevu'

Zaterdag 11 november 2017 worden verschillende filmfragmenten vertoond van oude en nieuwe films over Haulerwijk en omgeving tijdens de jaarlijkse Hobbybeurs in dorpshuis De Enter in Haulerwijk (10 tot 16 uur).

Fragment uit de revue ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van kleindierfokvereniging "It Knyntsje" uit Haulerwijk. Uitgevoerd door Toneelvereniging Frysk en Frij. Film: Rinze Oenema en Wessel Brüggink.

Oud-Haulerwijkfeest

In het kader van de festiviteiten rondom het 500-jarig bestaan van Ooststellingwerf werd op zaterdag 9 september het Oud-Haulerwijksfeest gevierd.

Tino Popma op EK BMX in Bordeaux (F)

Tino Popma uit Haulerwijk doet mee met het EK BMX in het Franse Bordeaux.
Hier rijdt hij (in het oranje) de halve finale en door een slechte start gaat hij als laatste weg. Door te knokken en te vechten kan hij terug komen naar plek 4. Vooral het derde stuk is fenominaal!!
Hij gaat zo hard dat hij het zelf niet eens bij kan houden zei hij.
De eerste vier gingen door naar de finale en daar hoorde Tino ook bij! In de finale wordt hij uiteindelijk zesde van Europa. Tino is zeer tevreden! Als zesde einigden als jongste in deze klasse.

Maya de Jong in actie op EK Inline Skate

Junior A Ladies 10.000 m pointsrace elimination EK Inline Skating Lagos 2017 with Maya de Jong and Marijke Groenewoud.

Internationaal Weekend Inline Skaten

In het weekend van 23 t/m 25 juni vond voor de 20e keer het Internationaal Skeeler3daagse weer plaats. Het begon in Wolvega (vrijdag en zaterdag) en daarna in Haulerwijk (zondag). De beelden zijn van Wessel Brüggink met eerst de Relay en daarna de prijsuitreikingen.

Kabouterrun bij Snikkerun

Fryslân DOK: De striid om de Haulerwyksterfeart

Pieter de Nes geridderd

Oefening brandweer Haulerwijk

Een koerier neemt de bocht te krap naar de Mr. Voortmanstraat toe, rijd een fietser aan, deze komt beklemd onder de wielen van de aanhanger ten val. Door proberen te corrigeren zijn de de vaten gevuld met chemicalien gaan schuiven waardoor 1 is gaan lekken vandaar dat de brandweer hier goed beschermd te werk gaat.

Winter in Haulerwijk, december 2010

Koning Winter heeft ook op 4 december 2010 in Haulerwijk zijn sporen achtergelaten met een dik pak sneeuw. U ziet op dit filmpje hoe de IJsbaan van Haulerwijk sneeuwvrij wordt gemaakt.

Haulerwijk in oude beelden, deel 14

Fryske Oranje Tocht 27 april 2016

Door Wessel Brüggink

Opening zwembad Haulewelle 23 april 2016

Door Wessel Brüggink

Haulerwijk in oude beelden - deel 11

Korte impressie van Deel 11 uit de filmserie HAULERWIJK IN OUDE BEELDEN.
Voor een uitvoerige beschrijving en bestelling ga naar www.haulerwijk.com

Deze website is van Ondernemersvereniging Haulerwijk