Haulerwijk

Finale landelijke baancompetitie

Finale landelijke baancompetitie

Op zaterdag 17 augustus zou in Haulerwijk de finalewedstrijden van de landelijke baancompetitie senioren plaatsvinden, maar door het slechte weer werd deze verplaatst naar de overdekte baan in Heerenveen.

Zowel voor de dames als de heren senioren werden twee afstanden verreden; de 500 meter sprint en de lange afstand. De KNSB Baan Competitie gaat over zeven wedstrijden en de laatste zou in Haulerwijk plaatsvinden, maar door weersomstandigheden werd dit verplaatst naar Heerenveen.

Maya de Jong uit Haulerwijk deed aan beide wedstrijden mee. Op de sprint werd ze zevende. Berber Vonk uit Appelscha werd hier vijfde en Maaike Verweij uit Veenhuizen tiende. Op de lange afstand werd Berber tweede en Maya derde. Maaike eindigde op een achtste plaats. In het eindklassement sprint was de zilveren medaille voor Maya de Jong. Een vierde plaats was er voor Berber Vonk en Maaike Verweij werd uiteindelijk vierentwintigste. Berber Vonk nam met een ruime voorsprong de gouden medaille mee naar huis in het eindklassement lange afstand. Maya de Jong werd hierin vijfde en Maaike Verweij zestiende.

Foto: Maya de Jong (links) samen met Lianne van Loon en Bente Kerkhoff op het podium bij de KNSB Baan Competitie dames sprint. (Foto: Hidde Muije)

Terug naar overzicht