Haulerwijk

Ymkje Clevering naar OS 2020

Ymkje Clevering naar OS 2020

Van 25 augustus t/m 1 september werden in Linz/Ottensheim (Oostenrijk) het WK Roeien gehouden. Eén van de deelnemers daaraan was Ymkje Clevering uit Haulerwijk.

De Vrouwen vierzonder waarbij Ymkje is ingedeeld, presteerden zeer goed op het Wereldkam-pioenschap in Oostenrijk. In de halve finale werden ze eerste en hadden ze de snelste tijd. Hiermee plaatsen ze zich niet alleen voor de A-finale maar ook voor de Olympische Spelen in Tokio. In de A-finale op zaterdag 31 augustus kwamen de dames als tweede over de finish. Australië werd eerste en Denemarken derde. Dit Aegon Nationaal RoeiTeam is hiermee de meest succesvolle WK-equipe van de KNRB ooit. Een jaar voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio hebben in totaal zeven Olympische boten en één Paralympische boot zich geplaatst. In totaal zijn er tien medailles gewonnen, waarvan twee goud, vijf zilver en drie brons.

Op de foto het team Vrouwen vierzonder, v.l.n.r. Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester. (Foto: Merijn Soeters)

Terug naar overzicht