Haulerwijk

Wij zijn open !

Wij zijn open !

De winkeliers van Haulerwijk leven erg mee en ondervinden ook dat het pittige tijden zijn. Maar de Haulerwijker middenstand wil ook graag een tegengeluid laten horen. Want de winkels in Haulerwijk en de bedrijven op het industrieterrein zijn gewoon open.

Als het nodig is, misschien wel met wat extra maatregelen om de anderhalve meter afstand te garanderen, maar klanten zijn en blijven enorm welkom. Dit geldt natuurlijk niet voor contactberoepen, zoals kappers, fysiotherapeuten, pedicures en schoonheidssalons. Die zijn op last van de overheid gesloten. Maar de bloemisten, supermarkten, woonwinkel en kledingwinkels, om maar een paar voorbeelden te noemen, hebben de deuren gewoon open. Ook de horeca vindt creatieve wegen om de handel door te laten gaan, bijvoorbeeld door afhaalmaaltijden te verzorgen.

BEZORGDIENST

Veel winkeliers zijn ook bereid om bij klanten thuis te bezorgen. Omdat zij begrijpen dat veel mensen niet naar buiten kunnen of durven, bieden de winkeliers juist extra service. Als inwoners willen weten welke mogelijkheden een ondernemer biedt, kunnen ze het beste even contact zoeken met de betreffende winkelier. Die kan daarover altijd meer informatie geven.

ONDERNEMERSVERENIGING De ondernemersvereniging van Haulerwijk zit niet stil en wil de ondernemers, juist in deze moeilijke tijd, zoveel mogelijk ondersteunen. In een brief die voorzitter Henk Rozema vorige week aan alle ondernemers heeft verstuurd staat te lezen dat: 'In deze ongekende tijden van crisis is het belangrijk om elkaar te steunen en te helpen waar het kan. Als bestuur van de ondernemersvereniging willen daar graag een bijdrage aan leveren. Er zijn ongetwijfeld veel vragen omtrent de huidige situatie. Als er vragen zijn kunt u die stellen via het reguliere e-mailadres van de vereniging.'

KLANKBORDGROEP

Ook participeert de ondernemersvereniging in een klankbordgroep van de Gemeente Ooststellingwerf. Met een aantal andere verenigingen in Ooststellingwerf zoals de Commerciële Club Ooststellingwerf en de Ondernemersvereniging Appelscha wordt op gemeentelijk niveau samengewerkt om van elkaar te leren en vragen en antwoorden met elkaar uit te wisselen. Op deze manier houden de ondernemers de moed er in. Zij steunen elkaar en staan samen sterk. Steunt u hen?

Foto: De winkeliers van Haulerwijk zijn, op een enkele uitzondering na, gewoon open. (Foto: Sjoerd Weiland)

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !