Haulerwijk

Juthout stopt bij Hummel Keukens

Juthout stopt bij Hummel Keukens

Na 18 jaar zijn de woonaccessoires gemaakt van en door Juthout niet meer te koop onder het dak van Hummel Haulerwijk. Jan de Vries begon in 2002 (mede op aandringen van Jenne Hummel) met een shop in een shop bij Inhuys Haulerwijk onder het dak van Hummel Homecity. Dit was een unieke samenwerking.

Het aanbod van Juthout (woonaccessoires gemaakt van strandhout, hout door Jan de Vries zelf is gejut op verschillende stranden) groeide gestaag. Waren het eerst vooral fotolijsten, later ook andere accessoires zoals lampen, kastjes, kaarsenstanders, windlichten, spiegels, toiletborstels, rolhouders, etc. Alle stukken zijn uniek, eigenlijk  nergens anders te koop. In 2017 besloot Inhuys te stoppen en verhuisde Jan de Vries zijn spullen naar Roech, onder hetzelfde grote dak van Hummel Haulerwijk.

'Ik heb daar een mooie hoek van ongeveer 10 m2 boven aan de trap naar Hummel Keukens. Het is geen wereldhandel, maar wel erg leuk om mensen iets unieks aan te  kunnen bieden.' Ook voor woonaccessoires op maat kun je bij Juthout terecht. Ik zeg altijd: 'Geef mij de uitdaging en ik maak het voor je, is het niet naar de zin dan laat je het staan'. Helaas heeft Gosse Bosma besloten om te stoppen met zijn woonwinkel Roech. Omdat er bij Hummel Haulerwijk helaas geen ruimte is, moet Jan de Vries daarom op zoek naar een nieuwe plek om zijn bijzondere creaties te kunnen etaleren. Jan hoopt een plek ergens in Haulerwijk te vinden. Er zijn ideeën en gesprekken geweest, maar dit moet nog verder uitgewerkt. Hij staat natuurlijk open voor nieuwe ideeën.

Voor meer info: www.juthout.com

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !