Haulerwijk

Geen intocht Sinterklaas, Volkskerstzang en Lichtjesavond

In verband met het coronavirus zal er dit jaar geen Sinterklaasintocht, Volkskerstzang en Lichtjesavond in Haulerwijk zijn. Het risico bij alle evenementen is te groot om het door te laten gaan. 'We kunnen beter een tijdje voorzichtig zijn en goed de 1.5 meter afstand houden!'

INTOCHT SINTERKLAAS

Hoewel vele opties de revue zijn gepasseerd bij de organisatie, gaat de intocht in 2020 helaas niet door. In het dorp, bij Perfect Flowers, de bloemenzaak, komt vanaf 16 november een brievenbus te staan, waar kinderen brieven en tekeningen aan de Sint in kunnen doen. De landelijke intocht van Sinterklaas gaat op zaterdag 14 november vooralsnog gewoon door, maar vanwege het coronavirus mag er geen publiek bij aanwezig zijn. Het blijft dan ook geheim waar Sinterklaas dit jaar het land binnenkomt. De landelijke intocht van Sinterklaas is te zien op NPOZapp en NPO3.

VOLKSKERSTZANG

'Om direct maar met de deur in huis te vallen, de Volkskerstzang kan dit jaar geen doorgang vinden’, vertelt Berend Leistra namens de Commissie Volkskerstzang. Dit jaar zou de zangavond op 19 december wederom in sporthal De Bongerd plaatsvinden. 'Wij als commissie hadden ook een speciale bijeenkomst in gedachten, dit omdat het een jubileumeditie is. Het is de 15e keer dat deze georganiseerd zou worden’, zegt Leistra. ‘Het zal u wel duidelijk zijn, maar de situatie rond het coronavirus heeft ook de Volkskerstzang in zijn greep. Het is op dit moment volstrekt onverantwoord om in de sporthal zoveel mensen bij elkaar te brengen. En we kunnen er wel vanuit gaan dat de 1,5 meter afstand dit jaar gehandhaafd blijft. Hier komt ook nog bij dat voor de zangkoren en het muziekkorps lastig is om bij elkaar te komen om de liederen in te studeren. Het is dit jaar niet anders we moeten erg zorgvuldig omgaan met onderlinge contacten en het virus op afstand houden. De 15e editie houdt u van ons te goed’, zegt Berend Leistra.

LICHTJESAVOND

In het gezamenlijk overleg tussen Stichting Begraafplaats Eikenhof en Uitvaartvereniging De Laatste Eer Haulerwijk/Waskemeer e.o. is besloten dit jaar begin november geen lichtjesavond te organiseren. In deze tijd, waarin het virus nog volop heerst, vinden zij het niet verantwoord en het risico te groot. zij hopen dan ook op begrip van een ieder en hopelijk kunnen we in 2021 een vervolg geven aan deze lichtjesavond.

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !