Haulerwijk

Machandel genomineerd voor Friese onderneming van het jaar

Machandel genomineerd voor Friese onderneming van het jaar

Machandel is één van de zes genomineerden voor de titel ‘Friese onderneming van het jaar’. Machandel uit Haulerwijk produceert al meer dan dertig jaar biologisch-dynamische en biologische conserven.

Machandel neemt het in de verkiezing op tegen Aquatec Industries uit Woudsend, FibreMax uit Joure, Future Fuels Wholesale uit Heerenveen, Kooi uit Drachten en PMF Stalen Masten uit Burgum.

HALVE FINALE

De halve finale vindt op maandag 31 mei plaats. De genomineerden presenteren zich dan aan de jury die bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Jan Baljeu en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe. Voorafgaand aan de halve finale vindt een uitgebreide screening van de bedrijven plaats. De jury weegt dan bijvoorbeeld  het innovatieve vermogen en inventiviteit binnen de bedrijven. Daarnaast door de mate waarin bedrijven offensief kansen weten te creëren en die te benutten die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving, de (financiële) resultaten en de mate waarin die inzichtelijk zijn, wegen eveneens mee.

DRIE SCANS

De jury wordt daarbij van informatie voorzien door drie scans. Een financiële scan, een scan volgens het Business Maturity Model (BMM) en de Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid (BDI). Deze laatste scan vertelt iets over hoe er binnen een organisatie aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers wordt gewerkt en welk beleid hiervoor ontwikkeld is.

DRIE FINALISTEN

De input van de scans, eigen research én de presentatie is de input waarmee de jury uit 6 genomineerden, 3 finalisten selecteert. Enkele weken later bezoekt de jury deze finalisten. De jury toetst dan alle indrukken van papier, aan de realiteit. Tot slot presenteren de finalisten zich tijdens de finale op dinsdag 7 september 2021 nogmaals aan de jury en het aanwezige publiek. Uiteindelijk leiden al deze indrukken tot 1 winnaar. Meer informatie over de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar is te zien op www.verkiezingfrieseonderneming.nl.

Op www.machandel.com is meer informatie te vinden over Machandel.

Foto: Sjoerd Weiland

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !