Haulerwijk

Natuurliefhebbers voor de heide gevraagd

Natuurliefhebbers voor de heide gevraagd

Wat genieten we toch elk seizoen weer van ons prachtige natuurgebied het Blauwe Bos. Elk jaargetijde heeft zo zijn charme, maar de laatste tijd stond de heide in bloei: schitterend.

Toch worden de heidegebieden bedreigd, zo ook in het Blauwe Bos. De heide dreigt op veel plekken te worden overwoekerd door bosopslag, veel jonge boompjes die massaal tussen de heideplanten omhoog schieten en de heide uiteindelijk zullen verstikken. Eigenaar Staatsbosbeheer ziet de problemen uiteraard ook, maar aangezien alle boompjes handmatig moeten worden verwijderd, is dit een kostbare zaak en daar is gewoonweg geen budget voor. De nieuwe Ooststellingwerver besteedde eerder dit jaar al aandacht aan dit probleem en riep de plaatselijk verenigingen op om iets te organiseren

De dorpsverenigingen van Haulerwijk, Haule en Waskemeer willen hier graag aan meewerken en hebben contact gezocht met Staatsbosbeheer. Als gevolg hiervan wordt er een vrijwilligersdag georganiseerd op zaterdag 16 oktober om gezamenlijk de bosopslag te verwijderen. Tenslotte is het nog altijd zo, dat vele handen licht werk maken. Staatsbosbeheer zorgt die dag voor het benodigde gereedschap en iedereen die hart voor de natuur heeft, is welkom.  Als je mee wilt doen, geef je dan z.s.m. op, zodat we een inschatting kunnen maken hoeveel personen we kunnen verwachten. In de Haulerwijker van begin oktober wordt dan vermeld op welke plaats en hoe laat je wordt verwacht.

Opgeven kan middels een whatsappberichtje of telefonisch op 06-22303729 of door een mailtje te sturen naar pjakkerman@hetnet.nl

Op de foto: De heide in het Blauwe Bos dreigt overwoekerd te worden door jonge boompjes. Op zaterdag 16 oktober willen we hier met veel vrijwilligers iets aan doen. (Foto: Sjoerd Weiland)

Terug naar overzicht

Meer weten over ondernemers in Haulerwijk?
Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda