Haulerwijk

EHBO noodzakelijk bij evenementen

EHBO noodzakelijk bij evenementen

Haulerwijk-Waskemeer en omgeving heeft een actieve EHBO vereniging. Die bestaat al meer dan 50 jaar en bestaat uit 35 leden. Deze vrijwilligers hebben veelal in hun vrije tijd een EHBO diploma gehaald.

De vrijwilligers van EHBO Haulerwijk-Waskemeer moesten een lange cursus volgen en een officieel examen afleggen. Reanimeren en AED-gebruik vallen ook onder het examen. De vereniging heeft een eigen AED en die nemen zij mee als minstens twee vrijwilligers naar een activiteit gaan. Ook nemen zij een goed gevulde EHBO-tas mee.

VRIJWILLIG, MAAR NIET VRIJBLIJVEND

Leden van de vereniging investeren acht uur per jaar aan verplichte bijscholing en veertig euro contributie. De werkelijke kosten om de vereniging in stand te houden zijn veel hoger. Er moet contributie betaald worden aan de landelijke Koninklijke EHBO vereniging. Daar hoort ook een verzekering bij. Er zijn jaarlijkse kosten aan onderhoud van de AED en het organiseren van de bijscholing.

De EHBO-vereniging ondersteunt uw activiteiten graag. Vroegtijdig inschakelen is belangrijk voor de planning. Er moeten immers vrijwilligers beschikbaar zijn en vrije tijd is schaars. Het kan zijn dat u verplicht wordt in de gemeentelijke vergunning om bevoegde EHBO-ers aanwezig te laten zijn bij uw evenement. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding, maar uw bijdrage wordt gebruikt om de vereniging in stand te houden. De vereniging vraagt een vergoeding van zestig euro per dagdeel. Zonder u redden zij het niet. Nu de evenementen weer op gang komen, hopen zij u weer tegen te komen.

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda