Haulerwijk

Startpunt Haulerwijk

Bij Plaatselijk Belang wordt hard gewerkt om Haulerwijk meer op de kaart te zetten. Via een brochure die in 2022 uit zal komen, wordt getracht om mensen aan te zetten om Haulerwijk te bezoeken. Of Haulerwijk te gebruiken als een startpunt voor hun ontdekkingsreis in Noord-Nederland.

In de brochure wordt aandacht geschonken aan rust, ruimte en natuur; fiets-/wandeltochten, auto-/stedentrips, sporten, culinair genieten, cultuur snuiven en wat er voor groot en klein is te doen. Haulerwijk als startpunt, omdat het centraal ligt, precies op de grens van Fryslân, Groningen en Drenth. De rotonde in het dorp is je fysieke kompas warmee je alle richtingen op kan gaan.

Subsidies aanvragen via PB

In Haulerwijk worden veel activiteiten georganiseerd om het welzijn te bevorderen. In veel gevallen zijn hiervoor subsidies beschikbaar.

Als het gaat om de grotere activiteiten, kun je een subsidie aanvragen bij de gemeente. Bij kleinere activiteiten is het aanvragen van een subsidie op die manier te omslachtig. Daarom heeft de gemeente Plaatselijk Belang een subsidiepotje ter beschikking gesteld om dit soort activiteiten te stimuleren. Waar gaat het dan om? De subsidies die Plaatselijk Belang kan verstrekken, bedragen maximaal 500 euro per activiteit. De activiteiten waarvoor subsidie kan worden verleend moeten ten doel hebben om de onderlinge samenhang en het welzijn binnen ons dorp te verbeteren. Ze moeten breed toegankelijk zijn. Evenementen die alleen voor leden toegankelijk zijn, komen daarom niet voor subsidie in aanmerking

HOE SUBSIDIE AANVRAGEN?

Als u een activiteit organiseert die voor subsidie in aanmerking komt, kunt u een verzoek daartoe naar Plaatselijk Belang sturen (emailadres: secr.pbhaulerwijk@gmail.com). Geef hierin aan om wat voor activiteit het gaat en voor wie deze activiteit georganiseerd wordt. Doe dit wel enkele weken van te voren. Eventueel kunt u ook één van de bestuursleden van Plaatselijk Belang benaderen.

Inloop koffie-ochtenden

Iedereen die behoefte heeft aan een kopje koffie en contact met andere inwoners, is iedere woensdag tussen 10 en 12 uur welkom bij de “Buurthaven” in dorpshuis De Enter. Afhankelijk van het aantal aanwezigen wordt bepaald of er alleen koffie wordt gedronken of dat er ook een activiteit wordt gedaan. Iedereen is welkom. Je hoeft je niet aan te melden, het verplicht je tot niets en het is gratis! (Foto: Sjoerd Weiland)

Ledenvergadering gaat niet door

Onder de huidige coronamaatregelen vindt het bestuur van Plaatselijk Belang het nog niet verantwoord om een ledenvergadering te houden op maandag 4 oktober. Waarschijnlijk wordt het begin 2022.

Er is besloten te wachten op verdere versoepelingen, waarbij zoveel mogelijk leden aanwezig kunnen zijn. Er zijn wel veel zaken opgepakt en in werking gezet. Hierover zullen de leden middels een nieuwsbrief worden geïnformeerd.

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen, maar nog geen lid van Plaatselijk Belang 'Vooruitgang', dan kunt u zich per mail aanmelden op het mailadres secr.pbhaulerwijk@gmail.com