Haulerwijk

Buurthaven in de Doarpstún tijdens twee zomermaanden

Buurthaven in de Doarpstún tijdens twee zomermaanden

In de maanden juli en augustus zal de Koffieochtend van de Buurthaven verplaatst worden naar de Doarpstún, Berkenweg 26B in Haulerwijk.

Bij mooi weer zit iedereen in de tuin en bij slecht weer in de kantine van de tennisvereniging. In deze periode mag de Buurthaven gebruik maken van het toiletgebouw van de tennisvereniging. De taxi kan parkeren bij de tennisbaan. Er is een verhard pad voor het gebruik van een rollator. De eerste keer is op woensdag 5 juli van 10 tot 12 uur. De vaste bezoekers hebben hierover al een brief ontvangen.

Mocht u nu ook belangstelling hebben gekregen, u bent van harte welkom. Heeft u nog vragen, dan kunt u die mailen naar debuurthaven@gmail.com

Doarpstún kreeg hulp van Terra

Doarpstún kreeg hulp van Terra

Vrijdag 10 maart kreeg Doarpstún Haulerwyk bezoek van Terra Oldekerk. Het bezoek was door de school bij de werkgroep aangevraagd om hier hun praktijkdag voor NL Doet te doen.

Een groepje brugklassers van Terra die in Haulerwijk en Bakkeveen wonen, gingen vrijwilligerswerk doen in de dorpstuin. Met hovenier Jan Boersma werd van tevoren een plan met diverse mogelijkheden voorbereid, passend bij het seizoen. Een win-win situatie; de tuin knapt op en de leerlingen deden praktijkervaring op.

Niemand had kunnen voorzien dat er juist vrijdag 10 maart een dik pak sneeuw zou liggen. Toch hebben ze de kans aangegrepen om een rondje door die prachtig besneeuwde tuin te lopen. Alle zintuigen moesten ze gebruiken; wat zie, hoor, proef je hier? Let goed op de indeling van de tuin. De leerlingen gingen in groepjes aan het werk. De kantine van de tennisvereniging mochten ze gebruiken. De leerlingen kregen een groot vel papier om hun ideeën voor de toekomstige Doarpstún naar hun inzichten uit te werken. Voor jong en oud, duurzaam, om in te ontspannen of juist helpen met onderhouden van de tuin.

De werkgroep van Doarpstún Haulerwyk stond oprecht verbaasd met hoeveel plezier en thousiasme iedereen aan het werk ging. Er kwamen heel veel nieuwe ideeën naar voren. Een aantal jongeren hebben aangegeven dat ze wel vaker iets in de tuin willen gaan doen. Na afloop kregen ze een welverdiend certificaat, want ze zijn nu "Vriend van de Doarpstún".

Nieuwe werkgroep voor dorpstuin

Nieuwe werkgroep voor dorpstuin

Er is een nieuwe werkgroep gestart die zich bezig houdt met de ontwikkeling en opbouw van de dorpstuin. Dit zijn Anita Douwsma (derde van rechts), Peter Huitema (niet op de foto) en Lucie Gutjahr (derde van links). Zij willen hierbij alle vrijwilligers bedanken, waaronder ook die van Plaatselijk Belang ‘Vooruitgang’, voor alle hulp en inzet op zaterdag 11 februari. Er is heel veel opgeruimd en voorzichtig komen al de eerste aanvragen binnen voor het gebruik van de dorpstuin. (Foto: Jan Bies)