Haulerwijk

Ondernemersvereniging groeit

Ondernemersvereniging groeit

Het aantal leden van de Ondernemersvereniging Haulerwijk en omstreken is het afgelopen jaar gegroeid. Bovendien is het aantal leegstaande panden in het centrum van Haulerwijk afgenomen.

Dit goede nieuws had voorzitter Lena Weijers te vertellen tijdens een zeer goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst voor de ondernemers op 11 januari in Pand1880. Met de verhuizing van Fysiotherapie Goren en BVK grafisch vormgever naar het centrum van Haulerwijk zijn weer een aantal leegstaande panden in gebruik genomen. Daarnaast zijn Jan en Evelien Krediet gestart met hun praktijk voor stoelmassage en accupunctuur en zijn Autohuis Mulder, De Groot Kozijnen en Venema accountancy lid geworden van de ondernemersvereniging.

Begin januari was in het nieuws dat de winkelleegstand op het laagste niveau ligt in meer dan 10 jaar. Dat komt grotendeels doordat winkelpanden omgebouwd worden tot woningen. Ook in Haulerwijk is dat het geval met het terrein van Hummel. Maar economen zien ook dat er in verschillende branches weer ruimte lijkt te komen voor nieuw ondernemerschap en dat consumenten weer wat vaker liever een fysieke winkel bezoeken in plaats van alles online te bestellen. Voorzitter Weijers vond dit een positieve ontwikkeling en hoopt op een nieuw evenwicht tussen fysiek en online shoppen. Tegenover dit goede nieuws memoreerde zij er ook aan dat er bij veel ondernemers, na de zware coronajaren, nu sprake is van personeelstekorten en ongekend stijgende kosten als gevolg van hogere loonkosten, energiekosten en inkoopkosten.

Op de foto proost voorzitter Lena Weijers met de leden van ondernemersvereniging op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Pand 1880. (Foto: Sjoerd Weiland)