Haulerwijk

Haulerwijk voor Oekraïne

Bied Oekraïners op de vlucht een veilig onderdak! Dagelijks zien we de verschrikkelijke beelden van de oorlog in Oekraïne. Veel mensen zijn op de vlucht en ook in Nederland groeit het aantal Oekraïners dat op zoek is naar een veilige plek.

TIJD VOOR ACTIE

Een aantal inwoners van Haulerwijk komt nu in actie! Zij hebben de werkgroep Haulerwijk voor Oekraïne opgezet. Dit initiatief wordt van harte ondersteund door Plaatselijk Belang en de Ondernemersvereniging. Maar ook worden contacten gelegd met de kerk, school, huisarts, sportverenigingen etc.

WAT GAAT HAULERWIJK VOOR OEKRAÏNE DOEN?

De werkgroep is in eerste instantie op zoek naar huisvesting voor een groep Oekraïners die het geweld in hun land zijn ontvlucht. Als we een beeld hebben hoeveel vluchtelingen wij in Haulerwijk een veilig onderdak kunnen bieden, gaan we vervolgacties nemen. We gaan dus nu nog geen inzamelingsactie opzetten. Mogelijk dat we dat later wel doen.

WAT KAN IK DOEN?

Heb je ruimte waar je tijdelijk Oekraïners een veilig dak boven hun hoofd wilt bieden? Laat het ons vóór 23 maart weten! Mogelijk wil je een deel van je eigen huis beschikbaar stellen, misschien heb je een zomerhuis of laat je familieleden tijdelijk bij elkaar wonen, zodat er huizen vrij komen. Wees creatief, maar denk er vooraf wel goed over na. Want het is niet bekend voor hoe lang dit nodig is. Wil je op een andere manier hulp bieden? Laat het ons ook weten, want iedere hulp is welkom!

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie, voor vragen of suggesties of om je aan te melden: neem contact op met secr.pbhaulerwijk@gmail.com of bel met Popke Akkerman: 06-22303729 of Roel Wink: 06-30223925.

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda