Haulerwijk

Bezoek uit Amerika

Op donderdag 9 juni komt Nelson Pratt en Linda Schuessler uit Amerika naar Haulerwijk. Nelson is de zoon van René Pratt, één van de crewleden van de neergestorte bommenwerper Seattle.

Bij de Historische Vereniging Haulerwijk & Omstreken kwam het verzoek binnen dat Nelson Pratt een bezoek wil brengen aan Haulerwijk. Hij komt samen met zijn vrouw Linda Schuessler. Dit bezoek zou eerst 16 september 2021 plaatsvinden, maar ging door corona niet door. Nelson wil graag nog eens de route volgen die zijn vader heeft afgelegd na de crash van het vliegtuig op 26 november 1944 bij Haulerwijk. De Historische Vereniging en Plaatselijk Belang Haulerwijk gaan hem en zijn partner officieel ontvangen op donderdag 9 juni in dorpshuis De Enter. Deze bijeenkomst is voor genodigden. Hierbij zullen ook een afgevaardigde van de gemeente Ooststellingwerf en de schrijvers van het boek over de Seattle Sleeper 'Vliegers op de vlucht' aanwezig zijn.

TENTOONSTELLING IN DE ENTER

Na het officiële gedeelte is er een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog met onder andere onderdelen van de neergestorte Seattle Sleeper. 's Middags is de tentoonstelling voor het publiek geopend.

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda