Haulerwijk

Zomer vol activiteiten

Zomer vol activiteiten

De komende weken is de activiteitenagenda van Haulerwijk bomvol met voor iedereen wat wils. Na twee jaar corona-ellende mag het weer!

WANDELVIERDAAGSE

De aftrap van de activiteitenzomer werd gegeven door de Wandelvierdaagse. Deze werd gehouden van dinsdag 31 mei tot en met vrijdag 3 juni. Het thema was Geel-Blauw. Afstanden die konden worden gelopen waren 5 en 10 kilometer. Van de basisschool in Haulerwijk waren alleen al 140 wandelaars.

TWEEBERG STRAATVOLLEYBALTOERNOOI

Van woensdag 8 juni was er na 2 jaar van afwezigheid weer het straatvolleybaltoernooi. De speeldagen zijn woensdag 8 juni, vrijdag 10 juni, maandag 13 juni, woensdag 15 juni en vrijdag 17 juni. Het evenement vindt plaats op het veld achter basisschool De Laweij.

DARTTOERNOOI

Van dinsdag 28 juni tot en met zondag 3 juli vindt in de kantine van de voetbalvereniging een darttoernooi plaats. Deelname kost 10 euro per persoon en aanmelden kan via de Facebookgroep van Haulerwijk bij Hilco Popkema.

SNIKKERUN

Op zaterdagavond 2 juli is de Snikkerun. Dan kan jong en oud strijden om wie de snelste hardloper is. Er is een wedstrijd van 5 en 10 kilometer. Winnaars zijn er in verschillende categorieën: mannen, vrouwen, jeugd tot en met 16 jaar en een categorie 50+. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een aparte ouder- en kidsrun voor de jeugd van 3 tot en met 8 jaar in twee groepen, gevolgd door een stempelrun voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar.

SNIKKEWEEK

Van 11 tot en met 17 juli is de Snikkeweek. Een week boordevol activiteiten, waaronder een brandweer demonstratie, roofvogelshow, jeugdcircus, beachvolleybaltoernooi en een braderie. Er komt een feesttent waarin het weekend live muziek is.

VEEL MEER

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit alle activiteiten die in Haulerwijk georganiseerd worden. Want ook in het zwembad, dorpshuis De Enter, de skeelerbaan, de dorpstuin, de sporthal en op het voetbalveld vinden regelmatig activiteiten plaats.

Foto: Sjoerd Weiland

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda