Haulerwijk

Centrum Haulerwijk opgefleurd

Centrum Haulerwijk opgefleurd

Het centrum van Haulerwijk is nog mooier geworden. Er zijn op de hoeken van de rotonde mooie bloembakken geplaatst, baskets met bloemen in de lantarenpalen opgehangen en bloembakken aan de brugleuningen gehangen. Binnenkort vervangt de gemeente nog het bankje op de rotonde door een nieuw exemplaar.

Het idee van de bloembakken is ontstaan vanuit de werkgroep Toerisme en financieel mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente met bijdragen van Plaatselijk Belang en de Ondernemersvereniging. De werkgroep Toerisme bestond uit Popke Akkerman, Roel Wink en Lucie Cazemier vanuit Plaatselijk Belang, Miranda Kleisen van camping Fraai en Ilse van der Velde, van Pand 1880.

AANTREKKELIJK

De bedoeling is om het centrale punt van Haulerwijk, de rotonde, aantrekkelijker te maken voor bewoners van Haulerwijk en voor de recreanten die in het dorp verblijven of wandelend of fietsend aandoen. De verzorging van de bloemen is uitbesteed aan een bedrijf.

INFORMATIEBORD

Daarnaast is bij Pand 1880 een informatiebord geplaatst voor de aankondiging van activiteiten. Inwoners die een activiteit hierop willen aankondigen kunnen een poster aanleveren bij Bauke Visser van BVK grafisch vormgever of bij Ilse van der Velde van Pand 1880. Commerciëe boodschappen of advertenties zijn niet toegestaan.

Op de foto: Met het plaatsen van bloembakken op de rotonde, in de lantarenpalen en aan de brugleuningen wordt het centrum van Haulerwijk nóg mooier. (Foto: Sjoerd Weiland).

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda