Haulerwijk

50 jaar Haulewelle

50 jaar Haulewelle

Op 28 juni 1972 opende Haulewelle, het openlucht zwembad van Haulerijk officieel de deuren en werden de eerste zwemmers verwelkomd. De officiƫle opening van het bad vond plaats in september van datzelfde jaar. Een jubileum dat het huidige bestuur niet ongemerkt voorbij laat gaan.

Hoewel er nog hard aan het definitieve programma gewerkt wordt, is al wel duidelijk dat op vrijdag 9 september er feest gevierd wordt in en rond het bad. 's Middags met een groot kinderfeest en 's avonds voor de volwassenen. In een latere krant zal het definitieve programma bekend worden gemaakt.

VEEL GEBEURD

In de afgelopen 50 jaren is er veel gebeurd in, aan en rond het zwembad. Met name de enorme verduurzamingsoperatie in 2017 en de heropening daarvan in 2018 zijn noemenswaardige mijlpalen. Maar ook de verzelfstandiging, de oprichting van de vriendenclub en het enorm aantal renovaties en verbeteringen die in al die jaren hebben plaatsgevonden maken dat het bad tot op de dag van vandaag een belangrijke en aantrekkelijke sportvoorziening is voor Haulerwijk. Nog maar te zwijgen van al die generaties die hier hebben leren zwemmen en de diverse activiteiten die in of rond het zwembad hebben plaatsgevonden.

KALENDER

De jaarlijkse kalender van Haulerwijk is eveneens een initiatief van het zwembad. In verband met het jubileum verschijnen er in de kalender van 2023 uitsluitend foto's van Haulewelle.

Foto: De opening van het zwembad in 1972. (Historische Vereniging Haulerwijk en omgeving)

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda