Haulerwijk

Wie hangt de feestverlichting op?

Wie hangt de feestverlichting op?

De mannen die al vele jaren zorgen voor het ophangen van de feestverlichting in Haulerwijk, hebben aangegeven ermee te willen stoppen. Op de foto staan Ype Post, Piet Woldman en Lucas Nuwolt. Samen met diverse andere vrijwilligers vormden zij de vaste kern die ervoor zorgden dat Haulerwijk in de wintermaanden sfeervol verlicht werd.

Het ging om de feestverlichting aan de palen langs de invalwegen, de verlichting boven de vaart en enkele jaren werd ook de kerstboom in het centrum door deze ploeg geplaatst.

REDEN

De reden om nu ermee te stoppen is meerledig. Allereerst natuurlijk de leeftijd van de heren. Ype is 70, Piet 82 en Lucas 75. Het is fysiek zwaar werk, want de palen moeten wel de grond in getild worden. Daarnaast hebben de heren een enorme staat van dienst. Piet doet dit al 21 jaar, Lucas een slordige 15 jaar en Ype inmiddels ook alweer 10 jaar. Iedereen heeft dan ook het volste begrip dat de ploeg nu aangeeft het stokje graag aan de jongere generatie over te geven. De drie heren hebben het altijd met veel plezier gedaan en zijn bereid een nieuwe ploeg in te werken door hen bijvoorbeeld de stroompunten aan te wijzen of tips te geven. Maar fysiek komen de mannen niet meer in actie.

OPROEP

Namens de Ondernemersvereniging van Haulerwijk wil voorzitter Lena Weijers de vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun jarenlange inzet om ons dorp in de kersttijd bijzonder sfeervol te maken. Tegelijkertijd zoekt de ondernemersvereniging mensen die de taken van de lichtploeg willen overnemen en die elk jaar willen helpen met het ophangen van de kerstverlichting.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar ondernemers@haulerwijk.nl

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda