Haulerwijk

15e Volkskerstzang wordt speciaal

15e Volkskerstzang wordt speciaal

De 15e editie van de Volkskerstzang, die wordt gehouden op zaterdag 17 december in sporthal De Bongerd, wordt spe- ciaal. Na twee jaar afwezigheid door Corona is het dit jaar gelukkig weer mogelijk om de Volkskerstzang te houden.

Er staan optredens op het programma van onder andere het Black Gospelkoor Grace & Glory uit Zwolle, Jaap Louwes, Voices en Just4Him. Muziekvereniging Excelsior gaat in samenwerking met het Provinciaal Jeugdorkest Groningen de begeleiding voor haar rekening nemen. Helaas zijn in de komende editie De Feansjongers en het Ljochtbeaken niet van de partij.

IN EEN GOSPELKOOR ZINGEN?

Heb je altijd al eens in een gospelkoor willen zingen? Dan is nu je kans! Speciaal voor deze editie kun je zaterdagmiddag met gospelkoor Grace & Glory drie liederen instuderen die 's avonds worden uitgevoerd. Je treedt dan dus 's avonds samen met het gospelkoor op! In de novemberkrant komt hierover meer informatie.

GLORY

Gospelkoor Grace & Glory staat onder leiding van Talitha Nawijn. Zij heeft jaren gezongen bij de EO Ronduit Praiseband, zong bij de klezmerband Mazzeltov en acteerde bij het kindermusical gezelschap 'De vliegende speeldoos'. Daarnaast heeft zij diverse CD's uitgebracht. Het repertoire van Grace & Glory bestaat uit een mix van (black) gospel en praise.

PJOG

Ook speciaal in deze editie is de samenwerking van Excelsior met het Provinciaal Jeugdorkest Groningen. Petra Rodenboog is de dirigent van beide muziekgroepen. De samenwerking biedt getalenteerde jeugdleden van Excelsior de kans om op provinciaal niveau te spelen. De samenwerking vond ook al eerder plaats tijdens het straatoptreden voor Oekraïense vluchtelingen in Haulerwijk.

ENTHOUSIAST

De organisatie van de Volkskerstzang kijkt erg uit naar de komende editie. Niet alleen omdat het na een paar jaar afwezigheid weer mogelijk is, maar ook omdat er naast de plaatselijke deelnemers ook nu weer een professioneel gastoptreden gepland staat. In eerdere edities traden onder andere Sharon Kips in 2019 en Iris Kroes in 2018 al op. Het samen zingen en muziek maken met deze zangers was voor korps en koren heel bijzonder. Dit jaar wordt dit voor iedereen mogelijk door deel te nemen aan het optreden van het gospelkoor!

Archieffoto 2019 van Sjoerd Weiland

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda