Haulerwijk

Succesvolle reis naar Kenia

Succesvolle reis naar Kenia

Melanie Timmer en Jarno Hut zijn samen met Pieter en Liesbeth de Nes van 12 tot en met 27 oktober weer naar Kenia geweest. Het was een bijzonder succesvolle reis.

Jarno en Melanie uit Haulerwijk zamelen al jaren geld in voor de stichting Scholing Siaya, de stichting die is opgericht door oud huisarts Pieter de Nes die veel projecten in Kenia heeft opgezet. Met het ingezamelde geld zijn veel voorzieningen gerealiseerd, waaronder een basis-, kleuter-, technische- en middelbare school, een kleermakerij, een boerderij, groentekas, viskweekvijvers, een loonbedrijf, bejaardentehuis, waterpompen, een keuken en weeshuizen.

MELANIE'S SCHOOL

Er is een nieuwe privéschool in aanbouw. Bijzonder is dat die de naam van Melanie heeft gekregen. Het ontstaan van Melanie's school ligt een paar jaar geleden, toen Melanie en Jarno geld inzamelden voor het creëren van een mogelijkheid tot kinderopvang. George, de contactpersoon in Kenia, heeft deze kinderopvang inmiddels laten groeien naar maar liefst drie klassen voor een privéschool. Deze school is dermate succesvol, dat er nu nog eens drie lokalen bijgebouwd gaan worden. Melanie heeft daar tijdens deze laatste reis de eerste steen voor gelegd. Het is de bedoeling dat George, die nu hoofd is van een school in de buurt van Kisumu, vanaf zijn pensioen in 2024, deze privéschool gaat beheren.

CAKE-ACTIE

Voorafgaand aan de reis naar Kenia verkochten Melanie Timmer en Jarno Hut cakes om geld in te zamelen. Deze actie leverde maar liefst 2.044 euro op. Dit geld komt in zijn totaal ten goede aan de bouw van de lokalen van de privéschool. Daarnaast sponsoren ook een aantal plaatselijke ondernemers de bouw, waaronder Pand 1880, Doller Dak, Jordy Dekker Culinair en Installatiebedrijf Timmer.

60 JAAR GETROUWD

Pieter en Liesbeth waren op 17 oktober 60 jaar getrouwd. Een jubileum dat ze in Kenia hebben gevierd.

Meer informatie over Stichting Scholing Siaya is te vinden op: www.schoolsiaya.nl

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda