Haulerwijk

Nieuwe gezondheidspraktijk in Haulerwijk

Nieuwe gezondheidspraktijk in Haulerwijk

Evelien Aalbers (59) en Jan Krediet (60) hebben hun praktijk gevestigd aan de Hoofdweg-Boven nummer 9. Jan en Evelien hebben zo’n dertig jaar in Den Haag gewoond en zijn sinds anderhalf jaar weer in het Noorden neergestreken. Zij brengen meer dan twintig jaar ervaring in de gezondheidszorg mee.

Van oorsprong komt Jan uit Drachten en Evelien is geboren in Zutphen, maar heeft in Vries gewoond in haar jeugd. Beide hebben in Groningen gestudeerd - Jan bedrijfskunde en Evelien de academie lichamelijke opvoeding ALO. Daarna ging Jan in Den Haag aan het werk in de belangenbehartiging voor de wegtransportsector. Dat was niet zo vreemd want zijn opa was oprichter van Jan Krediet transport uit Noordwolde. Later bleek Jan meer geïnteresseerd in gezondheid en het werken met mensen.

ONTWIKKELING

Evelien: 'We hebben vooral in de praktijk geleerd hoeveel je anderen met hun gezondheid kunt helpen. Vanaf 2000 zijn we voor onszelf begonnen met het geven van stoelmassage aan medewerkers bij organisaties in Den Haag. We kwamen tot de ontdekking hoe belangrijk het is om naar de persoon en de situatie áchter de gezondheidsklacht te kijken. Ondertussen deden we opleidingen acupunctuur en Chinese geneeswijze'. Jan licht toe: 'Daarin vonden we terug dat je niet alleen een lichamelijke klacht behandelt, maar juist kijkt naar het totaal. Van daaruit bepaal je een behandeling die de wortel van het probleem meepakt, dus niet alleen symptoombestrijding.'

AANPAK

Evelien legt uit: 'Vooraf weet ik dus niet exact welke behandeling het beste is. Dat kan acupunctuur zijn, maar kan soms ook een therapeutische massage zijn. Het kan ook een advies zijn over de leefstijl of voedingsgewoonten. Met deze aanpak ben je in staat om uiteenlopende klachten te behandelen: kijk maar op onze website.' Jan zegt: 'Evelien en ik doen hetzelfde werk, dat is leuk. En we zijn beiden nuchter en praktisch ingesteld. Terwijl mensen dat misschien niet direct zullen denken van acupuncturisten. Verder vinden we samenwerken in de zorg belangrijk. Bijvoorbeeld zoeken wij in overleg met de cliënt contact met de huisarts: in geval van aandoeningen waarbij ook reguliere zorg nodig is. We hebben het hierover gehad met de huisartsenpraktijk De Kern.

HAULERWIJK

Dat Jan en Evelien in Haulerwijk terecht zijn gekomen is ook weer niet helemaal toevallig. Evelien: ‘Mijn zus woont hier en we kwamen hier regelmatig. Onze twee kinderen wonen in het westen. Toen zij de deur uit gingen kwamen wij op een punt in ons leven waarin we ons afvroegen wat we wilden. We hebben gekozen voor het Noorden: om hier dienstbaar te zijn, in een omgeving met veel ruimte. En Haulerwijk heeft een centrale ligging'. In het voorjaar is met lokale aannemers een mooie praktijkruimte gerealiseerd achterin hun huis. Een aantal dorpsgenoten zijn al bij Evelien en Jan in behandeling geweest.

Veelgestelde vragen en meer informatie over de praktijk zijn te vinden op www.acupunctuur-aalberskrediet.nl

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda