Haulerwijk

Het zit er op bij Hummel

Het zit er op bij Hummel

Het zit er op met de winkelactiviteiten van Hummel. Op zaterdagmiddag 25 februari sloten Jan Hendrik Hummel (59) en Jan van Dalen (63) voor het laatst hun winkels af.

Maar dat betekent niet dat beide eigenaren van Hummel Keukens, Badkamers en Wonen al met pensioen kunnen. Er is nog wel voor een jaar aan werkzaamheden. Nog veel goederen moeten uitgeleverd aan of geplaatst worden bij klanten. De planning hiervan wordt nog netjes door Hummel afgehandeld en dat kost nog wel de nodige tijd. Ook komt er nog, voordat met de sloop van de panden kan worden begonnen, een veiling van de laatste showroomvoorraden en inventaris van de panden. Eerst werd aangenomen dat de sloop van de panden al deze zomer ging plaatsvinden, maar door de hoeveelheid werk dat er nog ligt wordt dat later.

AFSCHEID

Op zaterdagavond 25 februari werd tijdens een informele receptie afscheid genomen van medewerkers, oud-medewerkers en relaties. 'Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan. Voor ons is nu de tijd gekomen om te gaan', zo vatte Jan van Dalen de gebeurtenis samen. In een korte toespraak bedankte hij iedereen voor de uiterst prettige samenwerking en riep hij nog een aantal herinneringen op, zoals het fietsmuseum, de brand bij het keukencentrum, de wijnproeverijen, de personeelsreisjes en de kookclubs. Ondanks dat het werk nog lang niet gedaan is, verandert er wel het een en ander voor beide directeuren. Er is geen winkel meer en het aantal collega's is nu drastisch beperkt. Na ruim 40 jaar zal dat wennen zijn.

WONINGBOUW

Op de plek van de Hummelpanden is een plan van 58 woningen in de maak. Op dit moment vindt hierover nog nauw overleg plaats met de gemeente. Als daar een definitief akkoord is, kunnen de plannen in de inspraak. Op dit moment is nog niet bekend wanneer er met de bouw wordt begonnen.

Foto: Sjoerd Weiland

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda