Haulerwijk

Weer zonder bakkerij

Weer zonder bakkerij

Sinds 1 augustus zit Haulerwijk weer zonder bakkerij. Bakkerij van der Molen heeft de deuren van de winkel in het centrum van Haulerwijk definitief gesloten. Bakker Ids van der Molen stopt er helemaal mee. Ook zijn bakkerijen in Wijnjewoude en Donkerbroek zijn definitief dicht.

'Ongelofelijk jammer. Echt een gemis voor het dorp', zo reageert Martha Melles die sinds de opening van bakkerij van der Molen in Haulerwijk, ongeveer 12 en een half jaar geleden, hier de klanten altijd met plezier heeft geholpen. Zelf heeft zij inmiddels ander werk gevonden bij Bakker Bart in Roden.

NIET VOOR HET EERST

Het is niet de eerste keer dat Haulerwijk zonder bakkerij komt te zitten. In juni 2010 sloot Bakkerij Boersma als gevolg van een faillissement de deuren. In december van datzelfde jaar ging bakkerij van der Molen het pand in Haulerwijk bevoorraden vanuit de bakkerij in Wijnjewoude. De eigenaar van het pand, Erik Huurman, is met een aantal zaken bezig om leegstand in het centrum te voorkomen. Wat de concrete plannen zijn, valt op dit moment nog niet te zeggen.

Op de foto Martha Melles in de winkel van Bakkerij van der Molen. Sinds 1 augustus moet Haulerwijk het weer stellen zonder bakkerij. (Foto: Sjoerd Weiland)

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda