Haulerwijk

Altijd een vers eitje uit de automaat

Altijd een vers eitje uit de automaat

Sinds 8 augustus staat vlak buiten het dorp aan de Tonckensweg een eierautomaat. Voor 2 euro trek je heel eenvoudig tien verse eieren uit de muur.

Eigenaresse Sanne Rodenburg (31) is erg tevreden hoe het tot nu toe loopt: 'We zijn ermee begonnen, omdat er veel vraag naar was. Eerst mocht het niet, maar omdat we nu scharreleieren verkopen, mag het wel. En wat is er leuker dan rechtstreeks van de boer te kopen? Verser kun je het niet krijgen. En ik ben dik tevreden. Er is niet veel aanbod in de directe omgeving en we zitten aan de doorgaande weg. We verkopen doosjes van 10, maar er liggen ook trees van 30 eieren in de automaat. We willen de prijs zo laag mogelijk houden en daarom kun je alleen contant betalen. Als we er een pin-automaat op moeten aansluiten, dan kost ons dat per transactie ook weer geld. Dat kan wel, maar dan moeten we de prijs alweer verhogen.'

TEVREDEN KLANTEN

Mathilde Straat en Nikki Hofstee zijn regelmatige klanten van de eierautomaat: 'We moesten er anders wel een stukje voor rijden, maar nu het zo dichtbij is, kunnen we er even lopend naar toe. Er gaan bij ons thuis veel eieren door, dus dit is ideaal!' De automaat staat vlak buiten het dorp in de berm aan de Tonckensweg, vlak na de afslag richting de voetbalvelden. Een doosje van 10 eieren kost 2 euro. Gebruikte eierdoosjes kunnen er weer ingeleverd worden.

Op de foto: Mathilde Straat (l) en Nikki Hofstee zijn vaste klant bij de eierautomaat aan de Tonckensweg. (Foto: Sjoerd Weiland)

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda