Haulerwijk

De Snuffelwinkel en Stichting Actie Sri Lanka stoppen

Samen met haar man Marten heeft Fokje Cruiming de Snuffelwink en de Stichting Actie Sri Lanka beheerd met hun vrijwilligers. Maar na de dood van Marten op 25 juni j.l. heeft zij geprobeerd om door te gaan, maar voor Fokje voelde het steeds zwaarder worden en ze heeft daarom besloten door te gaan tot 30 december en dan met alles te stoppen.

'Hoe jammer dat ook is. Van nu aan kunt u ook geen spullen meer inbrengen. En zal januari de laatste keer zijn dat we voor projecten naar Sri Lanka gaan samen met mijn jongste kleinzoon Rutger om in Sambody een nieuw gebouw te openen met twee badkamers en drie aparte toiletten', vertelt Fokje Cruiming.

In Sambody wonen ongeveer 50 gehandicapte mannen en vrouwen in allerlei leeftijden. Vorig jaar hebben Marten en Fokje een slaapzaal met badkamer en één aparte slaapkamer laten bouwen. Nu zijn de dames aan de beurt. Er zal nog een tweede project worden opgestart en afgemaakt, maar wat dat wordt en wanneer het gaat gebeuren, wordt nog bekeken.

'Wij hebben dit werk bijna 24 jaar gedaan en de Snuffelwinkel bijna 12 jaar en daarvoor 51/2 jaar op zaterdag op rommelmarkten gestaan. Maar ik ben nu nog gezond een ik vind het tijd voor andere gezellige dingen. Ik blijf voorlopig wel in de twee wijkteams van de kerk en meewerken aan Vesperdiensten en van de ZWO. En dit jaar nog ongeveer 500 kerstkaarten maken voor de PKN. Volgend jaar ga ik wat rustiger leven en tijd voor leuke dingen ondernemen. Marten en ik hebben dit werk met veel plezier en liefde gedaan en wij zullen het (samen met de vrijwilligers) heus wel missen, want het was ons hun levenswerk en aan onze Hemelse Vader alle eer want zonder Hem hadden we dit niet kunnen doen.'

'Als we in januari weer gaan kunt u ons volgen via onze website www.actie-sri-lanka.nl, want daar schrijf ik iedere dag een verslagje op van ons wel en wee. Ik wil langs deze weg ook iedereen bedanken voor de steun ons vele jaren gegeven door middel van donaties, inbreng in de winkel en uiteraard spullen kopen in onze winkel en de onmisbare contacten met mensen. Het was voor ons een prachtige ervaring om met veel mensen van alles te delen, ook vreugde en verdriet.'

De Snuffelwinkel aan de Norgerweg is dit jaar nog open op donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17 uur. Ingang Bloemenpotpourri 2.0, Norgerweg 6b in Haulerwijk.

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda