Haulerwijk

Carbidfest 2023 komt er aan

Carbidfest 2023 komt er aan

Het einde van het jaar komt weer in zicht en dat betekent dat het bloed van de organisatie van Carbidfest al een tijdje sneller stroomt. Zij buigen zich over de organisatie van het evenement en zorgen dat Haulerwijk een klapper van een jaarafsluiting krijgt.

Het evenement vindt wederom plaats op het industrieterrein, Turfsteker 29 in Haulerwijk. Daar staat op zondag 31 december de feesttent klaar. Vanaf 13 uur kun je genieten van het carbidschieten, een hapje en een drankje en vanaf 16 uur tot 18 uur doet Benny Bakker de muzikale afsluiter. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s, maar voor dorpsgenoten heeft de organisatie toch de vraag om zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Daarbij is het goed om te weten dat er zowel contant als contactloos kan worden betaald.

UITBREIDING

Dit jaar breidt de organisatie van Carbidfest het evenement uit en willen ze voor de jeugd en sponsoren iets terug doen. Zo hebben ze van 10 tot 11 uur een workshop carbidschieten voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit is uiteraard onder begeleiding van de organisatie Carbidfest. Er wordt dan geoefend met verfblikken. De bedoeling is om de jeugd kennis te laten maken met het carbidschieten, de gezelligheid en saamhorigheid die erbij hoort. Het meedoen aan de workshop is op eigen risico. Daarna worden sponsoren van 11.30 tot 12.30 uur uitgenodigd voor een cursus carbidschieten. Dit onder het genot van een hapje en een drankje. Hiermee willen ze de sponsoren bedanken en betrokken houden bij dit evenement en te laten ervaren wat het carbidschieten inhoudt. Op deze manier probeert de organisatie voor iedereen een geweldige laatste dag van het jaar te organiseren, waarbij het carbidschieten wordt ingezet om verbinding met elkaar te maken.

   Terug naar overzicht

Meer nieuws lees je in Maandblad 'Haulerwijk' !
Activiteiten agenda